babyshower spelletjes
Leven als mama

Babyshower spelletjes

Je bent in verwachting en houdt een babyshower! Of je moet juist een babyshower organiseren. Vaak horen hier ook leuke activiteiten bij om als groep te doen. Dus, wat zijn nu leuke babyshower spelletjes?

Nadat er voor mij tijdens mijn twee zwangerschappen een babyshower werd georganiseerd, was het nu aan mij om er één te organiseren. Een vriendinnetje is in verwachting en met een groep vriendinnen wilden we haar een gezellige middag geven. Vol met lekkere hapjes, sapjes, cadeautjes en natuurlijk spelletjes. En in mijn zoektocht naar activiteiten, kwam ik een groot aanbod aan babyshower spelletjes tegen. Graag zet ik een aantal favorieten op een rijtje.

Er zitten trouwens babyshower spelletjes tussen voor alle soorten baby showers. Of je nu met alleen vriendinnen bent, met een gemengde groep of als de aanstaande vader er ook bij is. Je ontdekt hier tips voor elke situatie.

Top 10 babyshower spelletjes

1. Wie is deze baby

Een klassieker voor babyshower spelletjes is het raden wie welke baby is. Vraag aan alle gasten een babyfoto. Print deze uit, hang de foto´s op een lijn en laat iedereen raden wie wie is. Wie lijkt er nog op de babyfoto? En wie heeft er de meeste goed geraden?

2. Babyvoeding proeven

Hoe smaakt het potje eigenlijk dat je aan je baby te eten geeft? Koop diverse potjes met babyvoeding en zorg dat de smaak natuurlijk niet zichtbaar is. Laat de aanstaande moeder bijvoorbeeld de verschillende smaken proeven. Eventueel in een wedstrijd tegen een andere gast van de babyshower. Hoeveel weet ze er te raden?

babyshower spelletjes

3. 1 minuut spel

Bij dit spel speel je in twee teams tegen elkaar. Hoe werkt het? Vraag aan alle gasten om bijvoorbeeld 2 of 3 woorden die met de zwangerschap, bevallen en baby’s te maken hebben op een papiertje te schrijven. Bijvoorbeeld zwangerschapsstriemen, spuitluier en tepelkloven. Alle kaartjes worden in een doos gegaan. Vervolgens start het spel. Om en om gaat er iemand van een team aan zijn groep zoveel mogelijk woorden van de papiertjes omschrijven. Het is natuurlijk de bedoeling dat de andere teamleden zo snel mogelijk het woord raden. Elk woord is een punt.

Er zijn 3 rondes bij dit spel:
* Ronde 1: Omschrijf het woord – hierbij mag je het woord zelf niet noemen. Ook een vertaling van het woord in een andere taal, een synoniem of een woord wat erop rijmt mag niet gebruikt worden.
* Ronde 2: Beeld het woord uit – hierbij mag je geen geluiden maken en natuurlijk niet praten.
* Ronde 3: Omschrijf het woord in 1 woord – natuurlijk mag je het woord zelf niet noemen

Elke ronde worden dezelfde briefjes gebruikt. En het team dat aan het eind van de drie rondes de meeste punten heeft verzameld, heeft gewonnen.

4. Lieve wensen op de luier

Organiseer een DIY moment in de babyshower. Laat alle gasten een lieve boodschap op een luier schrijven. Als de aanstaande moeder straks de luier van haar baby gaat verschonen, wordt ze verrast door deze bemoedigende, of juist grappige, woorden.

5. Drink uit de babyfles

Regel een paar babyflessen en vul deze met een drankje naar keuzen. Bijvoorbeeld een lekker sapje voor de zwangere en eventueel iets sterkers voor de andere gasten die niet in verwachting zijn. Maak er een wedstrijd van wie de fles het snelst leeg kan drinken. Je zult merken dat dit nog lang zo makkelijk niet is als vaak gedacht wordt 🙂

6. Wie zal er eerder…..

Als beide aanstaande ouders bij de babyshower aanwezig zijn, kun je heel leuk een ´Wie zal er eerder´ quiz organiseren. Maak een quiz met allemaal vragen over het aanstaande ouderschap. Na het stellen van de vraag moeten de aanstaande ouders aangeven wie het eerder zou doen. Ze moeten dus meteen of naar zichzelf of naar de ander wijzen. Vragen voor de quiz zijn bijvoorbeeld:
= Wie zal er eerder…. huilen bij de bevalling?
= Wie zal er eerder…. de baby een keer vergeten?
= Wie zal er eerder…. midden in de nacht voor de baby opstaan?

babyshower

7. Hoe groot is die buik?

Bij dit spel draait het erom te raden hoe groot de omvang van de zwangere buik is. Laat alle gasten een stuk draad / wol afknippen op de lengte die zij denken dat de omvang van de buik van de aanstaande mama is. De zwangere plaatst vervolgens de draden om haar buik en…. wie zit er het dichtst bij?

8. Bowling met flessen

Wil je een actief moment in een babyshower inplannen? Denk dan eens aan bowling met babyflessen. Zet de flessen in een driehoek op de grond. Met een tennisbal of andere kleine bal moeten de gasten zoveel mogelijk flessen proberen om te gooien.

9. Babynamenrace

Bij dit spel draait het om creativiteit. Maak voor iedereen een lijst met alle letters van het alfabet. Vervolgens stel je een tijd in, bijvoorbeeld 3 minuten, en moet iedereen een babynaam met zoveel mogelijk letters van het alfabet weten te maken. Als je het geslacht van de baby al weet, kun je aangeven dat het alleen meisjes of juist jongensnamen mogen zijn. Bijvoorbeeld A voor Anton, B voor Bert, C voor Carlos, D voor…..

10. Photoboot

Vergeet niet om leuke foto’s van de babyshower te maken. Je kunt hiervoor een speciale photoboot maken of gewoon tijdens het feest zelf in het wilde weg schieten. Voor hilarische foto´s die een mooie herinnering bieden gebruik je natuurlijk photoboot props om mee op de foto te poseren. Deze kunnen de foto net een extra speciaal tintje geven.

Wat is jouw favoriete babyshower spelletje? Laat het vooral in de reacties achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *