tapas in barcelona
Barcelona,  Reizen

Gratis tapas in Barcelona bij een drankje

Tijdens je trip naar Barcelona kun je natuurlijk genieten van de lokale keuken. Paella en tapas zoals patatas bravas zijn waarschijnlijk het bekendst. En wat erg in opkomst is, is een gratis tapas in Barcelona bij een drankje. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Bij de barren in dit overzicht gebeurt het echt. Zo geniet je na het bezoeken van de toeristische bezienswaardigheden van een drankje met een lokale lekkernij.

De gewoonte van een gratis tapas in Barcelona bij een drankje komt overgewaaid uit andere delen van Spanje. In bijvoorbeeld Andalucia is het heel gebruikelijk dat als je een biertje bestelt, je er een gratis tapas bij krijgt. En ook in Barcelona vind je restaurants waar dit standaard gebeurt. Benieuwd waar je hiervoor moet zijn? Graag zet ik een overzicht met restaurants met gratis tapas in Barcelona bij een drankje voor je op een rij! Tijdens je volgende stedentrip naar Barcelona kom je zo voorbereid aan.

Gratis tapas in Barcelona: waar moet je zijn

In de wijk Gracia kun je bij Raspall terecht. Deze bar ligt aan het mooie plein Plaça del Raspall. Terwijl je geniet van een drankje en je gratis tapas, kun je op het plein kinderen zien spelen en vrienden elkaar ontmoeten om een vermut te drinken. Oh, en je mag trouwens bij elke nieuwe ronde met drankjes zelf je tapas kiezen.

Een andere bar in Gracia waar je een gratis tapas kunt eten is La Xula Taperia. Hier komen locals graag samen om na het werk van een drankje te genieten. Op bepaalde tijden krijg je hier op werkdagen een heerlijke tapas bij je drankje geserveerd.

Bij La Gata Mala (De Stoute Kat) geniet je op de houten barkrukken aan de ijzeren bar van een drankje met een tapas. Gelegen in de wijk Gracia krijg je hier bijvoorbeeld een tapas met chorizo geserveerd bij je drankje.

tapas in barcelona

In Cassette Bar in de wijk Raval kun je op dinsdag tot en met vrijdag tussen 19.00 – 21.00 en op zaterdag tussen 21.00 – 22.00 uur genieten van een gratis tapas bij je drankje. De ene keer tref je misschien een tapa de tortilla de patata (aardappelomelet), een andere keer een Spaanse kroketje. In deze bar kun je trouwens heel goed cocktails drinken.

Op slechts een paar blokken van de zee, in de wijk Barceloneta, vind je Ca’l Chusco. Bij een tapbiertje krijg je hier een gratis tapas. Vanaf het strand loop je hier gewoon even binnen en geniet je onder andere van hun specialiteit: patatas bravas.

Ben je in de wijk Gothic, ga dan eens langs bij Cecconi´s. Je vindt dit luxe Italiaanse restaurant op de begane grond van het hotel Soho House Barcelona. Maandag tot en met vrijdag wordt hier normaal gesproken tussen 18.00 – 20.00 uur een ‘Aperitivo’ gehouden. Als je op dat moment een drankje bestelt, krijg je er een gratis tapas bij.

In de wijk El Clot moet je bij La Comparsita zijn voor een ´caña con tapeo´ (een tapbiertje met een tapas). Deze bar is erg populair bij de lokale bevolking vanwege de ontspannen sfeer die er hangt. Zowel op het terras als binnen. Bij het eerste drankje krijg je trouwens popcorn cadeau, bij de tweede ronde kan je zomaar garnalen treffen of een russische salade.

Bij de Franse bar Daniel Cafe in de wijk Poble Nou krijg je een Franse stijl tapas bij je biertje geserveerd. Een klein kaasje of een ham kaas tosti zijn favoriete tapas die aangeboden worden.

Noot! Check vooraf even bij de bar of er daadwerkelijk op het moment dat jij er bent een gratis tapas bij een drankje wordt geserveerd.

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *