voorbereid op vakantie
Reistips,  Reizen

Voorbereid op vakantie

Voorbereid op vakantie gaan is voor mij heel normaal. Ik probeer voordat we weggaan alles zo goed mogelijk te regelen. Als we gaan kamperen, smeer ik bijvoorbeeld thuis al broodjes voor de lunch. Eenmaal aangekomen kunnen we even relaxen en gelijk aan tafel zonder eerst te moeten koken. Ook in de caravan hebben wij standaard allerlei spullen liggen, zoals speelgoed voor de kids en slippers, zodat we niet elke keer alles mee hoeven te slepen.

Natuurlijk komt er bij voorbereid op vakantie gaan meer kijken. Check vooraf bijvoorbeeld of je ID-bewijs of paspoort nog geldig is en of je speciale inentingen nodig hebt. Kijk welke verzekeringen je mogelijk voor onderweg nodig hebt. En bij goed voorbereid op vakantie gaan, hoort voor mij ook een goed gevulde EHBO-set voor kleine ongevallen onderweg of op de camping. Handig voor het geval iemand een keer zijn hand openhaalt, zijn knie schaaft (wat met kids op de camping eerder normaal dan uitzondering is) of hoofdpijn heeft.

Met een checklist voorbereid op vakantie

Voordat je op vakantie gaat, kun je makkelijk een checklist maken met alles wat je tijdens jouw trip nodig kan hebben. Denk bij het koffer inpakken goed na over de plek die je gaat bezoeken. Als je gaat kamperen neem je misschien makkelijkere kleren mee dan wanneer je een stedentrip gaat maken. En vergeet natuurlijk de zonnebrandcrème niet. In het buitenland kun je misschien niet altijd jouw favoriete merk vinden. Een ander praktisch item om bij je te hebben, ongeacht de vakantie die je gaat maken, is een draagbare radio. Hiermee kun je lekker naar Nederlandse radio zoals de Wereldomroep luisteren op je hotelkamer, op het strand of op de camping. Als je kiest voor een multifunctioneel model, combineer je gelijk een zonnepaneel, een zaklamp, een ingebouwde powerbank en een radio. Hoe handig is dat?!

voorbereid op vakantie

Vergeet het thuisfront niet

Voordat je op vakantie gaat, is het natuurlijk handig om je huis ook in vakantiemodus achter te laten. Helemaal als je voor langer dan een paar dagen weggaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leegmaken van je koelkast, het laag zetten van de thermostaat en het weggooien van alle vuilnis. Misschien moet je wel iemand regelen om je planten water te geven, de post uit de brievenbus te halen of een huisdier eten te geven.Ook is het aan te raden om je vakantieroute en logeeradres met familie en/ of vrienden te delen, zodat die weten waar je zit.

Nog een laatste tip! Om alvast in de vakantiestemming te komen kun je in de week voor je weggaat zomerse muziek opzetten en bijvoorbeeld de screensaver op je computer aanpassen en een tropische look geven. Zo word je elk moment herinnert aan de naderende vakantie. En kan het aftellen gaan beginnen.

Wat hoort voor jou bij voorbereid op vakantie gaan?

disclaimer

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *