koffer inpakken
Reistips,  Reizen

Koffer inpakken voor Barcelona

Barcelona is een populaire plaats om in het voor- en najaar een citytrip naar te maken. Bij de voorbereiding ga je natuurlijk kijken welke trekpleisters in de stad je wilt bezoeken. Maar ook de weersvoorspelling in de gaten houden is handig om te doen. Zo kun je zien wat de temperaturen zijn en bij je koffer inpakken kun je hier rekening mee houden.

Wat zijn nu echt onmisbare zaken die niet mogen ontbreken bij je koffer inpakken? Graag zet ik een aantal tips voor je op een rijtje. Zo heb je in ieder geval de belangrijkste benodigdheden voor een geslaagde citytrip bij je en kom je voorbereid aan.

Kleding voor je koffer inpakken

Wat voor type kleding moet je nu in je koffer stoppen voor een bezoekje aan Barcelona in het voor- of najaar? Als je overdag vooral de bijzondere bezienswaardigheden in de stad gaat bekijken, is makkelijke kleding aan te raden. Trek laagjes aan, zodat je voorbereid bent als de zon gedurende de dag in kracht toeneemt. Normaal gesproken is het geen korte broeken of rokjes weer meer, maar je kunt zeker nog in korte mouwen lopen. Een polo, zoals een lacoste polo voor mannen, is dan zeer geschikt. En zorgt ervoor dat je leuk gekleed op de foto´s staat die je tijdens je trip maakt! Vergeet vooral je zonnebril en eventueel een petje of hoed niet voor de zonnige momenten.

Speciale avondkleding in je koffer?

Voor ´s avonds heb je vaak aan een vestje of dun jasje voldoende als het wat frisser wordt. Al is dit natuurlijk wel afhankelijk van het precieze moment dat je Barcelona bezoekt. De dresscode voor ´s avonds is in de meeste barretjes en restaurants informeel, maar het kan nooit kwaad om bijvoorbeeld een mooie jurk als vrouw en een overhemd als man mee te nemen. Mocht je een wat sjieker restaurant willen bezoeken, ben je met je kleding in ieder geval voorbereid. Op zoek naar een overhemd? Kijk dan eens op overhemden.com waar je de mooiste merken overhemden kunt vinden.

koffer inpakken

Sneakers, sandalen en laarsjes

Nog een tip. Stop makkelijke schoenen in je koffer, bijvoorbeeld sneakers, aangezien je waarschijnlijk veel door de stad zult lopen. Bij temperaturen van rond de 22 graden overdag wil je mogelijk zelfs nog slippers of sandalen inpakken om op rond te lopen. Hakken zijn minder handig voor overdag tijdens sightseeing, wil je blaren voorkomen. Kies schoenen die goed ingelopen zijn en waar je dus overdag wat uurtjes op kunt rond huppelen.

Relaxen in de stad

Waarschijnlijk wil je niet de hele dag door de stad lopen, maar ook af en toe relaxen. Er zijn voldoende plekken in Barcelona – van parken tot gezellige koffietentjes – waar je heerlijk kunt zitten om bijvoorbeeld een tijdschrift, een boek of je e-reader uit je tas te halen. Vergeet dus niet om leeswerk mee te nemen, als je je niet tot Spaanse tijdschriften wilt richten. En natuurlijk kun je altijd een siësta houden in je hotelkamer of appartement.

Heb jij nog tips voor spullen bij je koffer inpakken die je tijdens een citytrip niet mag vergeten?

disclaimer

2 Comments

  • Ellie

    Ik zou zeker ook mijn camera meenemen naar Barcelona, het is echt een leuke stad met zoveel moois, dan zou ik aan mijn telefoon alleen echt niet genoeg hebben.

  • Juliette - Strongbody.nl

    Ik reis het liefst licht en draag meestal de zware kleding op de dag van vertrek (zoals gympen, sweater) zodat ik wat meer ruimte in mijn koffer heb haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *