meisje meisje
Leven als mama

Dochterlief is een meisje meisje

Ondanks dat ze pas anderhalf jaar is, is al duidelijk te merken dat onze kleine meid een echt meisje meisje is. Alles in de kleur roze, jurkjes, speldjes en tasjes behoren tot haar favoriete dingen. En dat laat ze ook duidelijk merken. In de tijd waar genderneutraal opvoeden de trend lijkt, trekt dochterlief zich hier niets van aan.

Het is grappig om te merken hoe sommige dingen blijkbaar ´voorgeprogrammeerd´ lijken te komen. Wij hebben geen zaken anders gedaan in de opvoeding van dochter A. en de oudste die een jongen is. En natuurlijk vindt ze het leuk om samen met haar broertje met auto´s te spelen. Maar poppen beginnen ook al haar aandacht te trekken. En als ze voor de tv zit, vindt dochterlief Dora of Frozen het leukst om te kijken. De films van Cars waar zoonlief geen genoeg van krijgt, kunnen A. niet echt bekoren. Waaraan we nog meer merken dat dochterlief een echt meisje meisje is?

Kenmerken van een meisjemeisje

Wat zijn nu typische kenmerken van een meisjemeisje? Als je op internet gaat zoeken, kom je lijstjes tegen waarin liefhebber zijn van de kleur roze vaak toch wel bovenaan staat. Een voorkeur voor het dragen van jurken, je haar goed in model hebben en je make-up in orde hebben, worden verder vaak genoemd. Voor dat laatste is onze kleine meid echt nog wel te jong, maar de andere punten kunnen we zo afvinken. Dochter A. is een ontzettende ijdeltuit. Ze geeft ´s morgens zelf al aan, door naar d´r hoofd te wijzen, dat ze graag een speldje in haar haar wil. Ook wil ze graag een tasje over haar arm dragen als we bijvoorbeeld naar de supermarkt of het park gaan. En deze zomer op de camping was een roze emmertje van Frozen haar favoriete accessoire om elke outfit mee af te maken :-).

meisjemeisje

Meisje meisje met een eigen wil

Onze kleine meid heeft al een eigen willetje en weet precies wat ze wel en vooral ook niet wil. Niet alleen bijvoorbeeld met wat ze op tv wil kijken, maar ook met haar outfits. Zo weet ze ondanks haar jonge leeftijd al precies welke kleren ze aan wil trekken. En laat het duidelijk merken als ze iets niet wil dragen. Alle roze kleren zijn goed, andere kleuren kunnen minder haar goedkeuring krijgen. Dan zegt ze gewoon keihard nee als ik haar een tshirt dat niet roze is wil aantrekken. En jurkjes zijn haar favoriete kledingstuk. Als ze blij is met wat ze aangeeft, gaat ze rondjes draaien en aan iedereen haar outfit showen. Naar papa rennen, op haar borst kloppen en aandacht vragen voor haar outfit is ´s morgens vaste prik in haar routine.

Als liefhebber van rokjes, jurken en sieraden vind ik het stiekem erg leuk dat dochter zo´n meisje meisje is. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe zich dit de komende jaren verder ontwikkelt.

3 Comments

  • Frederique

    Ja grappig is dat he. Onze zoons hebben dezelfde opvoeding gehad maar de een was altijd meer van muziek maken en tekenen en knutselen. Terwijl de kleinste een echte jongenjongen is zullen we maar zeggen. Vanaf heel klein houdt hij van alles wat snel is zoals (race)auto’s en motors bezig, computers en drones en weet ik het allemaal 🙂

  • Laura

    Ik ben zelf helemaal niet zo’n meisje meisje, maar ik zie dat mijn dochter dat veel meer is dan dat ik dat ben. Ook grappig om te zien 🙂

  • Danielle

    Leuk die typische dingen! Wij hebben twee jongens en beide hebben ze echt jongensdingen maar ook echt meisjesdingen haha. De oudste speelt vooral met meisjes en heeft paars als lievelingskleur, maar is ook gek op dino’s. De jongste speelt graag met poppen maar ook met autos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *