liedjes voor bruiloft
Barcelona life,  trouwen

Liedjes voor bruiloft

Bij het organiseren van een bruiloft komt veel kijken. Of je nu een grote bruiloft houdt of het klein(er) aanpakt, muziek is een onmisbaar onderdeel van de ceremonie. En uit ervaring weet ik dat het kiezen van een song niet altijd makkelijk is. Ook al heb je als koppel een favoriet liedje, mogelijk past dit niet in de ceremonie en moet je op zoek naar een alternatief. Om je hierbij te helpen zet ik graag 2x(!) een top 10 liedjes voor bruiloft voor je op een rij.

Muziek tijdens de bruiloft

Tijdens een ceremonie zijn er verschillende momenten waarop muziek een belangrijke rol kan spelen. Zie je het al voor je? Je toekomstige man of vrouw staat op je te wachten, jij loopt door het gangpad naar het trouwaltaar en de ogen van alle gasten zijn op jou gericht. En op de achtergrond hoor je natuurlijk muziek. Welke muziek? Die moet je zelf uitkiezen. Ook tussen speeches, bij het tekenen of bij de uitloop van het bruidspaar kun je ervoor kiezen muziek te spelen. Alleen, welke liedjes kies je?

Liedjes voor bruiloft

Door zelf de liedjes voor bruiloft uit te kiezen, geef je de huwelijksvoltrekking een persoonlijk tintje. Je kunt kiezen om het nummer vanaf bijvoorbeeld een cd of ubs-stick te draaien, in de uitvoering door de oorspronkelijke artiest. Natuurlijk is ook live-muziek eigenlijk altijd wel mogelijk. Stem dan met de act die je inhuurt af welk repertoire ze kunnen spelen en zoek er één uit die jouw favoriete liedje(s) ten gehore kan brengen.

liedjes voor bruiloft

Romantische liedjes voor bruiloft top 10

Ben je op zoek naar een rustig, romantisch nummer? In deze top 10 met liedjes voor bruiloft vind je nummers waarbij een prachtige stem in combinatie met bijvoorbeeld een piano of gitaar centraal staan.

 1. You raise me up – Josh Groban
 2. Marry Me – Train
 3. All of me – John Legend
 4. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
 5. Make you feel my love – Adele
 6. A thousand years – Christina Perry
 7. Perfect – Ed sheeran
 8. Unforgettable – Nat King Cole
 9. Jij bent de liefde – Guus Meeuwis
 10. How long will I love you – Ellie Goulding

Top 10 up-tempo liedjes voor bruiloft

Wil je tijdens de ceremonie juist een popnummer met knallende bassen en vrolijke noten spelen? Dan vind je in dit rijtje met liedjes voor bruiloft maar liefst 10 passende aanraders.

 1. This will be (an everlasting love) – Natalie cole
 2. Only love – Ben Howard
 3. Lucky – Jason Mraz
 4. Marry you – Bruno Mars
 5. Best day of my life – American Authors
 6. You are the best thing – Ray LaMontagne
 7. I don’t want to miss a thing – Aerosmith
 8. All you need is love – The Beatles
 9. Nothing’s gonna stop us now – Starship
 10. Everything – Michael Bublé

Voor meer inspiratie kun je ook op Spotify de Wedding Songs playlist beluisteren. Deze is samengesteld door Meghan Trainor en haar bruiloftslied ´Marry Me´ vind je natuurlijk in de lijst. Of bezoek YouTube, zoek op bruilofts muziek en beluister de vele resultaten.

Heb jij nog een aanrader voor dit overzicht met liedjes voor bruiloft?

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *