kinderboeken tips
Lifestyle tips

Kinderboeken tips voor Kinderboekenweek

Van 3 tot en met 14 oktober 2018 is het in Nederland Kinderboekenweek! Ik weet nog goed dat ik als klein meisje elk jaar tijdens de kinderboekenweek van mijn ouders een nieuw boek mocht uitzoeken. Als leesgek vond ik dat natuurlijk fantastisch. Ook ik probeer mijn kids mijn liefde voor lezen mee te geven. Zo lezen we elke avond voor het slapengaan een boekje. Onze boekenkast is gevuld met kinderboeken in verschillende talen, maar ik moet zeggen dat de boeken van Woezel en Pip wel erg geliefd zijn.

Wil jij jouw kinderen, neefjes, nichtjes of bijvoorbeeld je oppaskids een boek cadeau doen? En weet je in het brede aanbod niet welke je moet kiezen? Graag deel ik, in samenwerking met Bol.com, boekentips voor de Kinderboekenweek. Hier vind je een Top 5 van de best verkochte Nederlandse kinderboeken.

Top 5 Nederlandse kinderboeken voor kinderboekenweek

 1. Mag ik meedoen van John Kelly
  Dit prentenboek met tekst is zeer geschikt voor kleuters. Het vertelt het verhaal van een eend die nieuwe vrienden wil maken. Eend wil spelen met leeuwen en olifanten, alleen kan hij natuurlijk niet brullen of trompetteren zoals de andere dieren. Het verhaal wil een boodschap overbrengen van een club waar iedereen welkom is.
 2. Dagboek van een muts – Deel 12 Liefdeskriebels door Rachel Renée Russell
  Dit boek voor tieners is alweer de twaalfde in de reeks van de succesvolle meidenserie Dagboek van een muts. De hoofdrol in de boeken is voor Nikki Maxwell, een echte koningin als het gaat om het begaan van blunders. In dit deel komt er een nieuwe jongen bij Nikki in de klas die haar kriebels in haar buik bezorgt.
 3. De Grijze Jager – Deel 13 De clan van de Rode Vos van John Flanagan
  Liefhebbers van avontuur en spanning kunnen hun hart ophalen bij dit boek. In dit dertiende deel in de reeks van de Grijze Jagers spelen twee favoriete personages uit de serie, Will en Maddie, een hoofdrol. En zij hebben een pittige missie voor de boeg! Lees mee met hun belevenissen.
 4. De Gorgels door Jochem Myjer
  Cabaretier Jochem Myjer is de schrijver van de fantasierijke en spannende avonturen van de Gorgels. Beleef het avontuur samen met Melle die midden in de nacht ineens een vreemd wezentje op zijn bed ziet zitten. Terwijl niemand hem gelooft, is Melle overtuigd dat hij het harige bolletje wol met armen en benen heeft gezien. Dit boek is leuk om vanaf ongeveer 5 jaar voor te lezen en vanaf 7 jaar zelf te lezen.
 5. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft van Werner Holzwarth
  Voor kleintjes tussen 1 en 3 jaar is dit prentenboek een leuk en grappig boek. Het vertelt het verhaal van Mol die op onderzoek uitgaat bij de dieren wie er op zijn hoofd heeft gepoept. Op een grappige manier wordt het verhaal van Mol vertelt.

Wist je trouwens dat bij Bol.com bestsellers altijd gratis verzonden worden? En voor bovenstaande top 10 kinderboeken geldt dat, als er voorraad is en je voor 23.59 uur besteld, je het boek de volgende dag al in huis hebt. Dat is mooi meegenomen!

Koop bij bol.com

Deze post bevat affiliate links. Als je hier meer over wilt weten, kun je de disclaimer lezen.

9 Comments

 • Arja Grooteman

  Leuke blog Debby, komt dat even goed uit dat je volgende week in Nederland bent ha ha.

 • alexa

  Wat een leuke blog! Ik heb zelf geen kinderen en lees ze zelf ook niet, maar wel leuk voor neefjes/nichtjes (die ik dan ook niet heb zo jong!) haha.

 • Linda

  Er is zo te zien weer genoeg leuk leesvoer voor de kleintjes. Ik kan soms ook niet wachten om zelf moeder te worden, zodat ik mijn kids iedere dag kan voorlezen uit de leukste boeken 🙂 Daar was ik als klein kind namelijk ook dol op!

 • Deborah

  Aaah dat verklaard waarom er vanmorgen, bij de basisschool op de hoek, zoveel gezongen en gedaan werd op het plein. Ze luiden de boekenweek altijd leuk in. Als kind vond ik lezen niet leuk. Ik had dus ook niets met de boekenweek. Dat kwam pas veel later.

 • Amanda

  Ach, de kinderboekenweek. Ik heb daar goede herinneringen aan. Lezen is ook zo fijn en ik kan me voorstellen dat er ouders zijn die nog wat inspiratie zoeken, dan is dit lijstje heel prettig!

 • Jorien

  Er is zo te zien ook genoeg leuk leesvoer voor hele jonge kinderen. Zelf heb ik les aan wat oudere kinderen en dan kom je al snel bij klassiekers als Harry Potter en de boeken van Carry Slee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *