bios met kids
Leven als mama

Naar de bios met je kids – plus 4 tips!

Ik weet niet wie er meer zin in had, zoonlief of ik. We gingen namelijk samen voor het eerst naar de bios! Na veelvuldig de trailer van ´How to train your dragon 3´ te hebben bekeken, was het tijd voor een mama-zoon uitje. En het was nogal een belevenis om naar de bios met kids te gaan.

Vriendlief en ik zijn allebei echte filmliefhebbers. En ook de kids vinden het leuk om op zijn tijd een tekenfilm te kijken. Moana, Trolls, Frozen en Cars zijn duidelijke favorieten. En zoonlief V. van 3,5 jaar kan geen genoeg krijgen van de films van ´How to train your dragon´. Voor zijn verjaardag heeft hij zelfs de playmobil draak van Toothless gekregen. En nu, elke keer als hij de trailer voor de nieuwe film zag, werd er even duidelijk gemaakt hoe graag hij die film wilde zien. Dus werd een datum geprikt voor het bezoekje aan de bios.

Wanneer ga je naar de bios met kids?

Er is eigenlijk geen ´juiste´ leeftijd aan te geven vanaf wanneer je met je kids naar de film kunt gaan. Zolang je natuurlijk een film voor alle leeftijden kiest. Je kunt thuis op de bank testen of jouw kids een hele film kunnen uitzitten. Al is dit natuurlijk geen garantie dat ze in de bios ook een hele film stil op hun stoel blijven zitten.

Tips voor naar de bios met je kids

Na onze belevenissen deel ik graag een aantal tips als je naar de bios met kids gaat. Zo maak je er hopelijk een leuke belevenis van!

 1. Zorg dat de kinderen in de goede mood zijn

  Om kids alvast iets voor te bereiden om naar de bios te gaan en ze in de juiste mood te brengen, kun je thuis regelmatig de trailer bekijken. Zo krijgen ze ook echt zin om de film te gaan zien. Als je in de bios bent, is het gezellig om samen snoepjes en wat lekkers uit te zoeken om tijdens de film van te smullen. Een uitje naar de bios is tenslotte bedoeld om van te genieten.bios met kids

 2. Kies het juiste tijdstip om te gaan

  Het is belangrijk om naar de film te gaan wanneer je kids uitgerust zijn. En er ook echt zin in hebben. Een film om 22.00uur ´s avonds als ze normaal gesproken al in bed liggen te slapen is dus niet zo’n goed idee. Veel bioscopen bieden ook ochtendvoorstellingen. Zo zijn wij bijvoorbeeld om 12uur gegaan. En in Barcelona profiteer je dan zelfs van een gereduceerd tarief.

 3. Goed zicht in de bios met kids

  Kleine kinderen mogen gratis naar binnen als ze bij jou op schoot zitten. Wil je ze echter een eigen stoel geven? Dan moet je voor hen natuurlijk ook gewoon een kaartje kopen. In ons geval wilde zoonlief zelf op een grote stoel zitten. Je kunt dan ook een stoelverhoger in de bios pakken, zodat ze het scherm goed kunnen zien.

 4. De juiste plaats in de bios met kids

  Als je met vrienden naar de bios gaat, zul je waarschijnlijk de voorkeur hebben voor stoelen in het midden van de rij hebben. Als je met kids gaat, kun je misschien liever stoelen aan de zijkanten kiezen. Mocht er iemand de film niet volhouden, kun je zachtjes weggaan. Ja, ik spreek uit ervaring. Na ongeveer een uur van de film was zoonlief het stilzitten en niet mogen praten zat. En dus moesten we met wat sluip- en kruipwerk de zaal verlaten.

Genieten in de bios met kids

Ondanks dat we de film eerder hebben verlaten en op één moment wat boze blikken van een stelletje bij ons op de rij kregen, heeft zoonlief erg genoten van zijn eerste ervaring met een film kijken op een ´eeeeenorm´ scherm. Ik denk dat je je niet te druk moet maken en vooral moet genieten van het moment. Laat kids af en toe staan als ze het zitten zat zijn. Ook als ze af en toe zachtjes wat zeggen, valt dit met het harde geluid in de bios waarschijnlijk niet erg op. En ja, als ze het echt niet meer volhouden kun je het beste naar ze luisteren en de zaal verlaten. En wij? Wij proberen het over een paar maanden gewoon weer als zoonlief naar de bios wil gaan.

6 Comments

 • Lodi

  Hier hoef ik de goede mood nooit te vinden 🙂 haha ze willen altijd zo graag naar de film en genieten vol op. Vooral toen ze jonger waren hield ik zeker rekening met het tijdstip dat we gingen. Zijn ze fris en fruitig dan verhoogd dat zeker het plezier.

 • An

  Ik herinner me nog wanneer ik de eerste keer naar de bios ging. 3 was ik en we gingen maar Sneeuwwitje kijken. Doodsbang was ik van de boze heks 🙂

 • MC Kleuver

  Ik vond de bioscoop altijd een beetje eng om naartoe te gaan. Niet de plek zelf, maar voordat de film begint. Dat vond ik altijd een spannend moment, haha.

 • Daniëlla

  In januari gingen wij voor het eerst met onze dochter naar de Fabeltjeskrant in de bioscoop. Ze was toen bijna 2. Thuis zit ze met gemak een hele film uit, maar dat lukte in de bioscoop net niet. Denk toch net ff een tikkie te spannend. ? Maar zeker voor herhaling vatbaar!

 • Petra

  Haha leuk! Ik ben laatst n keer met mn neefje (4jr) geweest en die moest 10min voor t einde toch ineens plassen, dus wij naar toilet gesneld en bij terugkomst de laatste momenten vd film gelukkig nog kunnen afkijken ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *