Facebook watch in Nederland
Lifestyle tips

Facebook Watch in Nederland

Als je een serie wilt kijken, is Netflix voor veel mensen de eerste keuze. Of misschien kijk jij veel filmpjes op YouTube. Maar wist je dat er nu een nieuwe manier van series kijken is? En wel met Facebook Watch! Heb jij hier al van gehoord?

Facebook Watch is een video platform waar je zowel hele afleveringen van eigen series van Facebook kunt kijken, als korte virale filmpjes. Het platform is wereldwijd beschikbaar, dus ook in Nederland en België. En bij mij in Spanje 🙂 Wat vernieuwend is aan de videodienst is dat de nadruk op interactie ligt. Een voorbeeld zijn series waarbij de kijkers gezamenlijk kunnen beslissen wat de hoofdrolspelers gaan doen. En er worden bijvoorbeeld live programma´s gemaakt met interactieve elementen. Wat dacht je van een talkshow met Jada Pinkett Smith, haar dochter en haar moeder waarbij vragen aan de gasten door de kijkers gesteld kunnen worden. Ook aan het sociale aspect van Facebook is bij het platform gedacht. Je kunt namelijk met vrienden een chatgroep opzetten om over een bepaald programma te praten. Het mooie is dat Facebook Watch op dit moment gratis te bekijken is. Je krijgt alleen wel korte reclame tussen de video´s te zien.

facebook watch in Nederland

Facebook Watch serie met Courteney Cox

Ik ben op dit moment de Facebook Watch Serie ´9 months with Courteney Cox´ aan het kijken. Hierbij kijk je mee in het leven van 10 heel verschillende families in Amerika die proberen zwanger te raken. En hun ervaringen tijdens de zwangerschap. Het is een 20-delige serie met korte afleveringen die makkelijk op je desktop of mobiel te kijken zijn. Er wordt echt van alles besproken: van tienerzwangerschap, een gezin dat de negende baby verwacht, IVF en een vrouw die terwijl ze zwanger is ontdekt dat ze borstkanker heeft. Het is een oprecht, eerlijk en soms confronterend kijkje wat je krijgt in hun leven. Op de speciale Facebookpagina voor de serie blijf je trouwens op de hoogte van het laatste nieuws en kun je de nieuwe afleveringen bekijken.

Hoe kun je Facebook Watch kijken?

Wil jij zelf wel eens ontdekken welke series en programma´s je allemaal via Facebook Watch kunt kijken? Log op je computer of mobiele apparaat in op je Facebook account, ga naar de Facebook Watch pagina en ontdek het allemaal. Je kunt als je bent ingelogd in Facebook gelijk de programma´s bekijken. Ook is er een app voor TV beschikbaar, zodat je de video´s gewoon op je televisie kunt afspelen.

Ken jij Facebook Watch al? En heb je aanraders voor series van Facebook Watch om te kijken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *