snelheidsduivels
Lifestyle tips

Veiligheid voor snelheidsduivels

Ik ben mama van een klein racemonster. Karten, MotoGP en Formule 1 vindt hij geweldig. En dat heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader en ik kijken ook graag MotoGP. Met opa kijkt de kleine man Formule 1, wat wij nu dus ook met hem meekijken. En toen ik mijn nu man leerde kennen, had hij zelf een motor. Ook karten is iets wat ‘ie graag doet. En de kleine gaat dan graag mee. Bij bepaalde kartings in Spanje mag je vanaf 1.10 meter karten. En nu hij dat haalt, wil zoonlief er het liefst zo vaak mogelijk heen. Alleen, staat veiligheid natuurlijk voorop.

Van stepjes tot karts

Zoonlief heeft altijd al van snelheid gehouden. Toen hij net kon lopen, pakte hij al direct de stepjes van anderen in het park. Om te zorgen dat hij veilig ging steppen, moest hij van ons een helm dragen. Doordat hij eraan gewend is, vindt ‘ie dat geen enkel probleem. Ook nu hij kan fietsen, weet de kleine vent dat hij zijn helm op moet doen. En als hij gaat karten is het dus geen enkele kwestie. Hij vraagt zelf al of ‘ie een helm in die ene mooie kleur op mag. Natuurlijk scheelt het ook dat hij ziet dat zijn vader ook een helm draagt. Bijvoorbeeld als hij een gedeelde scooter pakt in Barcelona of tijdens het karten.

Snelheidsduivels en bescherming

Heb jij ook een kleine of grote snelheidsduivel thuis? Dan wil je natuurlijk ook dat deze veilig de weg op gaat. Motorhelmen zijn dan onmisbaar. Waar je in een auto een hele constructie om je heen hebt, zit je op de motor natuurlijk minder beschermt. Motorhelmen kun je ook tijdens andere activiteiten zoals karten of motorcrossen gebruiken. En om goed beschermd te zijn op de motor of tijdens het racen draag je natuurlijk speciale motorkleding. Vergeet ook het juiste schoeisel en handschoenen niet.

snelheidsduivels

Passende motorhelmen

Tegenwoordig is er een breed aanbod motorhelmen beschikbaar in verschillende modellen en kleuren. Ook zijn er speciale kinderhelmen om uit te kiezen. Het is belangrijk dat de helm perfect past en van de hoogste kwaliteit is. Je wilt natuurlijk dat je hoofd goed beschermd is. Een stoere helm gemaakt met een vooruitstrevende techniek is de ROOF helm. Onder de helm draag je goede gehoorbeschermers om gehoorschade te voorkomen. Met de juiste bescherming gaat iedereen veilig de weg op. Of een race sport beoefenen.

Veiligheidstips

Graag deel ik nog een paar algemene veiligheidstips voor (grote) snelheidsduivels op de motor.

  • Onderhoud je motor – zorg bijvoorbeeld dat je banden op spanning zijn, dat je remblokjes niet versleten zijn en dat je lichten het doen.
  • Zorg voor jezelf door in een goede conditie te zijn. Ook is het belangrijk dat je op tijd eet en drinkt en niet de weg op gaat als je (te) moe bent. Neem regelmatig onderweg een pauze.
  • Ook is het belangrijk dat je comfortabel op de motor zit. Dit betekent dat je het niet te koud en ook niet te warm hebt. En droog bent en blijft.
  • Op de motor is het belangrijk dat je gezien wordt. Dat betekent niet alleen door de verlichting op je motor, maar ook kleding met reflecterende stukken kan hierbij helpen.
  • Oefen met remmen en uitwijken. Het is belangrijk dat je of het één of het ander doet. Moet je toch remmen én uitwijken, rem dan eerst om de snelheid te verlagen, laat de rem los en wijk dan uit.
  • Let op dat je voldoende ruimte om je heen bewaart. Dit zorgt dat je marge hebt om bijvoorbeeld uit te wijken of te beslissen wat je moet doen.

Heb jij een racemonster thuis? Hoe zorg je ervoor dat die goed beschermd is?

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *