wijkfeest gracia
Barcelona life

Festa Major: het wijkfeest van Gracia

Als je kennis wilt maken met de lokale cultuur van de verschillende wijken in Barcelona, moet je zeker eens een wijkfeest bezoeken. In de stad houdt iedere wijk zijn eigen feestweek vol met lokale evenementen – la Festa Major. Deze vinden voornamelijk in de zomermaanden plaats. Jong en oud viert tot diep in de nacht op de pleinen feest. En jij kunt met de locals samen feestvieren. Naast La Merce, het feest van de hele stad, is Festa Major de Gracia één van de meest bekendste.

Festa Major de Gràcia

Tijdens La Festa Major de Gracia versieren alle buurtbewoners hun straten. Er zijn allerlei standjes en er worden veelvuldig activiteiten en concerten georganiseerd. En natuurlijk wordt lekker eten en drinken niet vergeten. Ook kun je mensen op straat zien dansen. Maar bij een wijkfeest wordt nog veel meer georganiseerd. Zo zijn er vaak kermisattracties, worden er workshops georganiseerd en kun je optochten bekijken. Als je in Barcelona bent tijdens het buurtfeest van Gracia is het zeker de moeite waard om deze wijk te bezoeken. De vele posters die vooraf in de wijk worden opgehangen, zijn een signaal dat het wijkfeest plaats gaat vinden.

wijkfeest gracia

Festa Major de Gracia 2020

La Festa Major de Gracia wordt jaarlijks half augustus georganiseerd. Namelijk vanaf de feestdag Maria Hemelvaart op 15 augustus. Nu is 2020 alleen een speciaal jaar, aangezien er geen evenementen met vele mensen georganiseerd mogen worden. De buurtbewoners zijn dus op zoek gegaan naar een manier om toch het wijkfeest te kunnen vieren. En dat heeft geresulteerd in een YouTube-kanaal voor het buurtfeest van Gracia.

Online bekijken

Op het speciale YouTube kanaal kun je allerlei acts bekijken. Sommige worden live uitgevoerd, anderen zijn vooraf opgenomen. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Van poppenspelers en boek voorlezingen tot muziekoptredens en dansvoorstellingen, het komt allemaal voorbij. Het leuke is dat je ook een kijkje achter de schermen kunt nemen. Er zijn bijvoorbeeld ook ´Making of´ videos op het kanaal te bekijken. Zo kun je genieten van het wijkfeest van Gracia zonder dat je de deur uit hoeft. Of een reis naar Barcelona moet boeken.

Schenk dus even lekker een drankje in. Ga naar het speciale YouTube kanaal en geniet van de spektakels van de buurtbewoners van Gracia in Barcelona. Wil je zelf een keer een wijkfeest meemaken? Zorg dan dat je bezoek aan Barcelona samenvalt met één van de feesten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *