met kinderen naar barcelona
Barcelona,  Reizen

Met kinderen naar Barcelona in de zomer: 5 dingen om te doen!

Het is vakantietijd, het mooie weer is hier en de zonnige dagen strekken zich uit om lekker plezier te maken. Als je deze zomer met kids naar Barcelona komt, zijn er volop dingen om te doen in de stad. Graag deel ik 5 tips die erg leuk zijn om met kinderen de dag door te brengen. En het mooie is, ze kosten geen geld. Ze zijn namelijk gratis!

1.Profiteer van de stadsparken

Barcelona is vol met parken. En er zijn er die iets bijzonders of iets extra´s hebben. Het park Laberinto de Horta bijvoorbeeld heeft een doolhof. Pas dus op dat je niet verdwaalt in het labyrint. Een andere aanrader om met kinderen te bezoeken is het parque de les Glòries. Hier vind je enorme glijbanen om vanaf te glijden. Niet alleen leuk voor kinderen van alle leeftijden, ook volwassenen kunnen hier volop plezier beleven. En in Barcelona vind je ook een park waar je met een treintje een route door het park kunt maken: het park de Oreneta. Neem een kleedje en een picknick mee en geniet van de zon en het groen om je heen.

2.Bezoek een museum

Wist je al dat er veel musea zijn die gratis toegang bieden gedurende een bepaalde tijd per maand? Als je dus even wilt ontsnappen aan de zon of tijdens een bewolkte dag iets in de stad wilt gaan doen, is een museumbezoek een aanrader. Je vindt in Barcelona vele musea die erg leuk zijn om met kinderen te ontdekken. Het Geschiedenismuseum van Barcelona en het Natuurwetenschappelijk museum kun je elke eerste zondag van de maand gratis bezoeken. En andere zondagen ben je hier vanaf 15.00 uur welkom zonder kaartje. Elke eerste maandag van de maand opent de CosmoCaixa haar deuren en kun je gratis naar binnen. Neem vooral contact op met het museum dat je wilt gaan bezoeken en vraag wanneer ze gratis toegang bieden.

met kinderen naar barcelona

3.Geniet van het schouwspel van de magische fontein van Montjuic

Muziek, water, lichten. Dat alles, en meer spektakel, vind je als je de magische fonteinen van Montjuic bezoekt. Kom je met kinderen naar Barcelona? Dan vinden ze het vast heel bijzonder om als het donker begint te worden, te genieten van deze voorstelling. Wacht dus tot de zon ondergaat en geniet van het panorama dat de watervallen en vijvers van het nationale paleis te bieden hebben. In de zomermaanden kun je de ceremonie van woensdag tot zondag bezoeken met een show om 21.30 uur en een andere om 22.00 uur.

4.Feest mee tijdens de wijkfeesten

In de zomermaanden worden in elke buurt in Barcelona de zogenoemde wijkfeesten gevierd. Het bekendste feest is de ´Fiestas de Gràcia´, de feesten van Gràcia, waar alle straten versierd worden en er veel shows en optochten gedurende een week te bekijken zijn. Ook vind je allerlei tentjes voor eten en drinken buiten op straat. En opdat de zomer iets langer duurt, wordt in september van het grootste feest van Barcelona gevierd: La Mercé, dit is het feest van de hele stad. Als je deze zomer in Barcelona bent, is het echt een aanrader om te kijken welke wijk feest viert om gezellig mee te doen.

5.Ga naar het strand!

Met het strand zo dichtbij is het zonde om er niet van te profiteren. Ga lekker een ochtend of middag naar het strand deze zomer en geniet van zon, zee en zandkastelen 🙂 Op het strand vind je ´chiringuitos´, de strandtentjes waar je iets kunt drinken en een tapas kunt eten. Vergeet natuurlijk de zonnebrandcrème en een parasol niet.

Goede vakantie iedereen en veel plezier als je alleen, samen of met kinderen naar Barcelona gaat! Maak er een mooie zomer van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *