sushi liefhebber cadeautips
Lifestyle tips

Sushi liefhebbers

Manlief en ik zijn grote sushi liefhebbers. Toen wij elkaar een paar maanden kenden, hebben we een workshop gevolgd om zelf thuis sushi te maken. Bij een Japans vrouwtje thuis in Barcelona. Sindsdien hebben we onze techniek flink verbeterd. En organiseren we regelmatig thuis een sushi avond. Al vinden we het ook erg lekker om naar een sushi restaurant te gaan. Ben je ook een sushi liefhebber? Of ken je iemand in je omgeving die helemaal weg is van sushi? Ontdek dan hierin allerlei tips waarmee je een sushi liefhebber zeker blij zal maken. In willekeurige volgorde!

Stokjes met accessoires

Sushi eet je natuurlijk niet met mes en vork. Nee, hiervoor gebruik je stokjes. Denk voor een sushi liefhebber cadeautip dus eens aan een mooi set stokjes. En tijdens het eten, wil je mogelijk af en toe je stokjes even neerleggen. Bijvoorbeeld om iets te drinken. Het is niet zo schoon om deze rechtstreeks op tafel te leggen. Dus kun je ook denken aan een zogenoemde ´chopsticks rest´. Hier kun je de stokjes opleggen als je ze even niet gebruikt.

Sushi buiten de deur eten

Neem een sushi liefhebber eens mee uit eten. Je kunt een cadeaubon geven voor een restaurant. Maar misschien is het juist nog leuker om samen uit eten te gaan. Voor bijvoorbeeld sushi uiteten in Den Bosch vind je diverse opties voor leuke restaurants. Ook in Amsterdam, Utrecht en andere plaatsen kun je restaurants vinden om sushi te gaan eten. En ben je toevallig in Barcelona? Ook daar vind je diverse opties voor overheerlijke sushi gerechten.

Benodigdheden om zelf sushi te koken

Een origineel cadeau voor een sushi liefhebber is een sushi snijplank. De rauwe vis voor het klaarmaken van je favoriete gerecht, snij je zo in stijl. Ook kun je denken aan een sushi rolmatje om de sushi te bereiden of een mes om de vis te snijden. Er zijn zelfs vormpjes verkrijgbaar om sushi in verschillende vormen te maken. Dus bijvoorbeeld vierkant in plaats van rond.

sushi liefhebber

Seer je zelfgemaakte sushi in stijl

Manlief en ik hebben een duidelijke taakverdeling bij het maken van sushi. Zo bereidt hij de rijst en snijdt de vis, ik maak vervolgens de rolletjes (maki’s) en bolletjes (nigiri’s). En als we na letterlijk uren in de keuken staan het eten op tafel zetten, willen we dit natuurlijk ook mooi presenteren? Herkenbaar? Een tip voor sushi liefhebbers is om set servies met borden en schalen te geven of kopen om de sushi op te serveren. Ook schaaltjes voor de sojasaus, wasabi en gember mogen natuurlijk niet ontbreken.

Sushi liefhebber cadeautip? Boek

Naast sushi liefhebber ben ik ook gek op boeken. En wat is er dan leuker om een boek over sushi te krijgen? Je kunt iemand bijvoorbeeld een kookboek met nieuwe inspiratie geven. Ga voor een receptenboek met traditionele bereidingen of juist één met fusion ideeën. Ook kun je denken aan een boek over de geschiedenis van sushi.

Nog 5 ideeën voor sushi liefhebbers

  • Sushi sokken: voor de echte sushi liefhebber die maar niet uitgepraat raakt over dit recept met rijst en rauwe vis.
  • Sushi snoep: een snoepdoos vol met zoetigheid in de vorm van sushi hapjes
  • Sushi spel: zo kun je na een sushi diner nog lekker natafelen met een spel in stijl.
  • Sake set: geniet van een lekkere saké, een Japans drankje met alcohol in speciale kopjes en vanuit een saké flesje.
  • Sushi tui: ook leuk als je geen sushi eet en wilt uitdragen wat je favoriete gerecht is.

Ben jij ook een sushi liefhebber? En wat vind je van de cadeautips?

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *