spaanse meisjesnamen
Leven als mama

Spaanse meisjesnamen top 15

Gefeliciteerd als je dit leest als je zwanger bent! En als je eenmaal weet dat je een meisje verwacht, begint de zoektocht naar een naam. Ga je voor een alternatieve, moderne naam? Of kies je een traditionele naam voor jouw kleine meid? Je kunt ook denken aan Spaanse meisjesnamen! Hiermee geef je een internationaal tintje aan de naam.

Uitspraak Spaanse meisjesnamen

Bij het uitzoeken van een naam is het niet alleen belangrijk dat je de naam leuk vindt. Ook is het goed om rekening te houden met hoe je hem uitspreekt. Kun je de naam uitspreken in het Nederlands? En hoe klinkt dat? Hoe gaat de naam samen met de achternaam? Vooral als je voor Spaanse meisjesnamen gaat kijken is de uitspraak belangrijk. Wij hadden bij het uitzoeken van een Spaanse meisjesnaam nog een andere moeilijkheid om rekening mee te houden. Het kan namelijk voorkomen dat een naam in het Spaans op de ene manier wordt uitgesproken en in het Catalaans heel anders is. Een goed voorbeeld hiervan is de Spaanse meisjesnaam Nieves. In het Catalaans is deze meisjesnaam echter Neus. Wij wilden dus een naam die in beide talen hetzelfde geschreven en uitgesproken wordt.

Top 15 Spaanse meisjesnamen

Om je inspiratie te geven voor het uitzoeken van een naam voor het wezentje in jouw buik, zet ik graag een top 15 met Spaanse meisjesnamen voor je op een rij. Je vindt zowel meer klassieke als andere niet zulke traditionele namen in de top 15! Welke naam spreekt jou het meeste aan?

spaanse meisjesnamen

Populaire Spaanse meisjesnamen

 1. Amaya
  Deze Spaanse meisjesnaam is vooral in het noorden van Spanje populair. Dat komt omdat dit de naam van een karakter uit een boek is over de geschiedenis van die streek.
 2. Martina
  Dit is de meisjesvorm van de Spaanse jongensnaam Martín.
 3. Lucía
 4. Emma
  Deze Germaanse naam is niet alleen in Spanje, maar ook in andere landen zoals Nederland erg populair.
 5. Claudia
 6. Carla:
  Deze Spaanse meisjesnaam is al een aantal jaar erg populair in Spanje en stond ook in 2019 in de lijst met meest gebruikte meisjesnamen. Het is de Spaanse vrouwelijke vorm van de jongensnaam Carlos.
 7. Maria
  Het is niet verwonderlijk dat in het katholieke Spanje Maria een populaire naam voor meisjes is.
 8. Irene
 9. Isabella
  Deze van oorsprong Italiaanse naam is in het buurland Spanje erg populair
 10. Valeria
 11. Daniela
  De Spaanse variant van de Nederlandse meisjesnaam Daniëlle
 12. Sofía
 13. Elena
 14. Marta
 15. Aina
  Deze naam heeft invloeden van verschillende talen. Varianten zijn Ainhara, Enara en Ainona.

Spaanse meisjesnaam in het Nederlands

Zoals je misschien opvalt zijn er diverse Spaanse meisjesnamen die met een accent worden geschreven. In het Spaans wordt hier bij de uitspraak dan het accent op gelegd. In het Nederlands kun je natuurlijk de naam uitspreken zoals je zelf het mooist vindt. Natuurlijk kun je ook zelf een variant van deze populaire meisjesnamen in het Spaans maken.

Heb jij al een naam voor je dochter gekozen? En wat vind je van deze Spaanse meisjesnamen?

PS! Ben je op zoek naar meer inspiratie? Check dan ook eens:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *