tegelvloer
Lifestyle tips

Tips bij het uitzoeken van een tegelvloer

In Barcelona kom je veel flats tegen met een tegelvloer. En dan heb ik het niet over een standaard grijze of zwarte tegelvloer. Nee, de prachtigste patronen en mozaïeken worden gemaakt met tegels hier. Een tegelvloer zorgt gelijk voor sfeer in de ruimte. Wil je in Nederland ook een exotisch tintje in huis halen? Graag zet ik tips voor je op een rij waar je bij het uitzoeken van een tegelvloer op moet letten.

Bepaal je budget

Als je op zoek gaat naar een tegelvloer zul je verschillende aanbieders en soorten tegels tegenkomen. Het is aan te raden om vooraf een budget vast te stellen. Zo kun je gerichter op zoek gaan naar tegels die binnen jouw budget passen. Dit zal het kiezen uit het brede aanbod makkelijker maken.

Voor welke ruimte ben je op zoek naar een tegelvloer?

In principe kun je tegels in elke ruimte in huis gebruiken. Alleen, niet elke tegel is even geschikt voor elke ruimte. In de badkamer zul je bijvoorbeeld een slipvaste tegel willen gebruiken en in de gang een slijtvaste vloertegel. Ook buiten op een balkon of in de tuin kun je heel goed tegels leggen. Daar kies je dan natuurlijk terrastegels. Met de tegels als sierbestrating bepaal je zelf de uitstraling in je buitenruimte.

Kies de stijl voor de tegelvloer

In welke stijl wil je een tegelvloer? Ga je voor een mediterrane look of wil je liever een vloer met een landelijke uitstraling? Natuurlijk is het belangrijk dat de tegelvloer bij de rest van het interieur past. Tip! Als je in een fysieke winkel gaat kijken, kun je mogelijk een item uit je interieur meenemen, zoals een deur van een keukenkastje of een stukje stof van de gordijnen, zodat je zeker weet dat de vloer hier straks bij aansluit.

tegelvloer

Bijpassende plinten of niet

De afwerking van een tegelvloer is misschien niet iets waar je direct over nadenkt. Maar, het is belangrijk om te weten hoe je de vloer wilt afwerken. Of je nu voor keramische tegels voor binnen of buiten kiest of bijvoorbeeld voor tegels van natuursteen. Tegels worden niet tegen de wand geplaatst, waardoor een afwerking nodig is. Ga je voor een houten plint of juist een bijpassende tegelplint?

Warme voeten met een tegelvloer

De algemene opvatting is denk ik vaak bij een tegelvloer dat je er zulke koude voeten op hebt. De oplossing? Vloerverwarming. Geniet van het comfort van warme voeten door onder de tegelvloer vloerverwarming te plaatsen. Je moet echter wel vooraf bepalen of je dit wilt of niet, want als de tegels geplaatst zijn, kun je dit niet meer toevoegen.

Zelf plaatsen of laten leggen?

Ben je een echte doe-het-zelver? Dan kun je ervoor kiezen om de tegelvloer zelf te plaatsen. Zorg dat je de juiste materialen en gereedschappen gebruikt. Neem je tijd om dit secure werk uit te voeren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de tegelvloer te laten leggen. Je kunt makkelijk een vakman vinden die ruime ervaring mee heeft en zijn hand er niet voor omdraait. Deze kan je ook gelijk helpen met het maken van een correcte verdeling van de tegels en de legrichting.

Heb jij wel eens over een tegelvloer in jouw huis nagedacht?

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *