emigreren naar het buitenland
Barcelona life

Reden: emigreren naar het buitenland

Baan opgezegd, huur stopgezet, spullen verkocht of in de opslag gedaan, familie en vrienden gedag gezegd en op het vliegtuig gestapt. Voor een sprong in het diepe onbekende. In februari 2011 ben ik naar Barcelona verhuisd en in die periode heb ik een blog bijgehouden met mijn ervaringen. Op mijn website deel ik graag een selectie van artikelen die laten zien hoe ik van Barcelona mijn thuis heb gemaakt. Lees mee over alles wat er komt kijken bij emigreren naar het buitenland. 

Wauw, ik ga het eindelijk doen: mijn grote droom laten uitkomen om een tijdje in het buitenland te gaan wonen. Ik kom er langzaam alleen wel achter dat bij vertrek naar een ander land meer komt kijken dan je koffer pakken, een vliegtuig boeken en gewoon weggaan. Abonnementen opzeggen, uitschrijven bij de gemeente, beslissen wat te doen met mijn spullen en mijn flat, een adres afstemmen waar mogelijke post straks heen gestuurd wordt. Over alles moet ik nadenken en voor alles iets regelen. En de lijst wordt met de dag langer…… Emigreren naar het buitenland is meer werk dan ik vooraf dacht!

Emigreren naar het buitenland: Barcelona here I come

Gelukkig heb ik een fijn vooruitzicht: binnen een aantal maanden zit ik in Barcelona! Terwijl ik nu naar de regen buiten zit te kijken, zie ik dat het op dit moment in Barcelona zonnig en rond de 20 graden is. Wat een fijn idee. Dat is het enige wat ik zeker weet trouwens: dat ik naar Barcelona ga. Ik heb nog geen werk of een vaste verblijfplaats en weet nog niet precies hoe lang ik weg blijf, maar ik heb er vertrouwen in dat dat allemaal goed gaat komen als ik daar eenmaal ben. En om me daar geen zorgen te maken om van alles wat ik nog in Nederland heb, heb ik besloten om er vol voor te gaan en hier alles achter te laten en op te zeggen. Van mijn huis en mijn werk, tot lidmaatschappen bij goede doelen. Alles, behalve natuurlijk mijn vriendschappen. Kan ik dit nu emigreren naar het buitenland noemen of toch niet?

“Wat is de reden van opzeggen?”

Bij alles wat ik opzeg wordt een reden gevraagd van stopzetten. Ik geeft natuurlijk overal aan dat het is voor verhuizing naar het buitenland. Wat ook echt zo is. Ik verzin geen smoes om eerder onder een abonnement uit te kunnen, zoals soms wel eens gedacht wordt door de andere partij. (Als je dus wel ergens onder uit wilt komen, geeft dan aan dat je voor langere tijd naar het buitenland gaat en (bijna) niemand doet moeilijk.) Het enige ongemakkelijke moment in zulke gesprekken kan komen als ze vragen of ik dan in Spanje van de vestiging daar lid wil worden. “Mevrouw, ook in Spanje zit een Wereld Natuur Fonds (of vul zelf een ander Goed Doel in) die uw steun goed kan gebruiken”. Nou meneer, toevallig staat lid worden van allerlei lokale Goede Doelen als prioriteit op mijn lijstje, met daaronder pas contacten leggen, de taal goed leren spreken, werk vinden, een vaste verblijfplaats zoeken…..

Voor het moment van de verhuizing echt daar is en ik naar Barcelona ga, ga ik alles hier zo goed mogelijk proberen af te ronden. Benieuwd naar de rest van mijn belevenissen? Blijf dan vooral mijn site volgen!

– Deze post is oorspronlijke gepubliceerd op 27 november 2010 –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *