barcelonamom op instagram
Barcelona life

Barcelonamom op Instagram

Nadat ik het heel lang heb afgeschreven als iets voor de jongere generatie, ben ik er nu toch voor gezwicht. Barcelonamom heeft een account op Instagram! Want ja, tegenwoordig is dit social medium kanaal niet alleen meer voor jongeren. En het aantal gebruikers is flink aan het stijgen. Tijd dus om dit, voor mij tot nu toe redelijk onbekende social media netwerk, te gaan ontdekken. Ontdek je mee?


[jr_instagram id=”2″]

Wat is mij opgevallen op Instagram?

Sinds ik een account heb aangemaakt voor Barcelonamom op Instagram, ben ik er een klein beetje verslaafd aan geraakt. Ik ben andere profielen gaan volgen en heb zelf ook een aantal volgers erbij gekregen, joepie! En er is me gelijk een aantal zaken opgevallen.

  • Wat ik het grote verschil vind met bijvoorbeeld Facebook, is de makkelijkheid om even snel een update te plaatsen. Je maakt een foto met je mobiel, gooit er een filter over, schrijft er een korte tekst bij, plaatst nog wat hashtags en je update is gepubliceerd.
  • Het kanaal draait om foto’s. En dat is dan ook wat je te zien krijgt in je overzichtspagina van de accounts die je volgt. Geen lappen tekst, maar een hele rits foto´s om te bekijken. Het is net of je een klein beetje aan het spieken bent in het leven van anderen.
  • De wereld van de hashtags (#) is toch echt een heel aparte scène. Het wordt aangeraden om zoveel mogelijk (tot een maximum van 30) hashtags bij een publicatie te zetten. Nu is 30 misschien wat veel, maar ik zie inderdaad bij andere post elke keer een hele lijst met hashtags. Het helpt om gebruikers die een bepaald onderwerp zoeken, de juiste posts te tonen. En dus probeer ik ook elke keer diverse hashtags te kiezen.
  • Ik vind het zelf prettig om een samenhang tussen mijn foto’s te creëren. Dus foto’s in dezelfde stijl, bijvoorbeeld door hetzelfde filter te gebruiken. En natuurlijk foto’s die passen bij mij en mijn blog. Je zult dus niet snel een foto van beauty producten op mijn profiel zien bijvoorbeeld.
  • Nu zal ik eerlijk zeggen dat ik het ook best wel wat werk vind om een nieuw netwerk bij te houden. Want ja, ik vind het natuurlijk ook leuk als mensen mijn publicaties zien. Én erop reageren. Dus probeer ik het aantal volgers te laten groeien. En natuurlijk regelmatig iets nieuws te publiceren zodat ik vaak in de nieuwsfeeds van die lieve volgers voorbij kom. En aangezien ik mijn profiel nog moet vullen met plaatjes, ben ik er dus echt wel wat extra tijd mee kwijt.
barcelonamom op instagram

Wat kun je verwachten van Barcelonamom op Instagram?

Ben je benieuwd naar mijn leven in Barcelona? Dan moet je me zeker ook op Instagram volgen. Alleen, net als op mijn website en mijn Facebook pagina, zul je ook op Instagram mijn kids niet zichtbaar in beeld voorbij zien komen. Zij hebben er namelijk niet voor gekozen dat hun mama graag over haar leven blogt 🙂 Verder probeer ik mijn profiel ´echt´ te houden. In een online wereld waarin het makkelijk is om je leven beter en perfect(er) over te laten komen, zal ik laten zien hoe het hier gewoon dagelijks aan toe gaat. Natuurlijk wel in de vorm van mooie plaatjes. En daarbij kan ik dan gelijk de hashtag #echtinsta gebruiken.

Heb jij nog tips voor me voor Instagram? En wat zijn accounts die ik echt moet gaan volgen en niet missen mag? Ik hoor graag van je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *