werkkamer inrichten
Mompreneur

Tips voor een werkkamer inrichten

Het voordeel van bloggen is dat ik mijn teksten vanaf eigenlijk elke locatie kan schrijven. In een koffietentje in Barcelona, op de camping of met mijn laptop op schoot op de bank. Maar het rustigst zit ik toch thuis in een aparte werkkamer. En hoe zorg ik ervoor dat ik van die werkkamer iets meer kan maken dan alleen een ruimte met witte muren en een bureau erin? Werk jij ook (regelmatig) vanuit huis? Ontdek dan snel mijn tips voor een werkkamer inrichten.

Wist je dat het belangrijkste item bij je werkkamer inrichten de bureaustoel is? Hier pas je daarna namelijk de hoogte van je bureau op aan. En of je nu lange tijd achter elkaar zittend werkt of af en toe plaats neemt achter je bureau, goed zitten is belangrijk. Je wilt tenslotte niet opstaan om kreunend en steunend je rug te moeten strekken, merken dat je je nek moeilijk kunt bewegen of met pijn in je schouder zitten. Een ergonomische bureaustoel van Vink Lisse is een goede keuze voor je werkkamer! Ik heb een leuke paarse stoel in het assortiment gezien die gelijk de werkkamer wat kleur geeft 🙂

Opgeruimd staat netjes

Als je een werkkamer gaat inrichten, is het ook handig om te kijken hoe je kunt zorgen dat deze opgeruimd blijft. Voorkom dat je straks overal papieren, notitieblokken en aantekeningen hebt liggen en niets meer terug kunt vinden. Mochten andere gezinsleden ook jouw werkkamer gebruiken, bijvoorbeeld de kids die de computer nodig hebben om hun huiswerk te maken of een spelletje willen spelen, is het extra belangrijk dat alles netjes opgeruimd is. Het voordeel van thuis een werkkamer inrichten is dat je zelf een originele kantoorkast kunt uitkiezen. En niet veroordeeld bent tot een saaie archiefkast. Of plaats juist leuk planken tegen de muur om de archiefmappen en opbergdozen op de plaatsen.

werkkamer inrichten

Werkkamer inrichten met accessoires

Bij een werkkamer inrichten zijn accessoires natuurlijk belangrijk. Een lamp is vaak onmisbaar voor op je bureau. Zo zorg je dat je voldoende licht hebt om bij te werken. En dit zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt, wat je productiever maakt. Een klok is verder handig om de tijd in de gaten te houden. Neem regelmatig pauzes en voorkom dat je uren achter elkaar in dezelfde houding aan het werk bent. Ook is de klok handig om de tijd voor je (telefonische) afspraken in de gaten te houden. En aan de muur kun je bijvoorbeeld een krijtbord of een prikbord hangen, waar je zelf spreuken, afsprakenkaartjes en foto´s op kunt bevestigen die je helpen en inspireren tijdens je werk.

Ik ben benieuwd of jij een werkkamer thuis hebt en hoe je die hebt ingericht. Heb je nog leuke tips om te delen?

disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *