sinterklaas in spanje
Barcelona life

Sinterklaas in Spanje

Het is Pakjesavond! In Nederland dan. Aangezien ik in Spanje woon, vieren wij als gezin de Spaanse feestdagen. Hier geloven de kinderen bijvoorbeeld in de Kerstman. En van Sinterklaas hebben Spaanse kinderen natuurlijk nog nooit gehoord. Behalve onze Spaanse kids dan 🙂 Om mijn Nederlandse roots niet te vergeten, vieren wij ook Sinterklaas. Hoe dan? En wat vertellen we onze kids over waar Sinterklaas woont? Je ontdekt het zelf als je verder leest.

Sinterklaas die in Spanje woont? En vanuit Madrid, in het midden van het land, met de boot naar Nederland gaat? Als ik de Nederlandse traditie hier uitleg word ik nogal raar aangekeken. Is het namelijk nieuw dat de Golf van Biskaje al in Madrid begint?! Gelukkig blijkt dat kleine kindjes alles wat je ze vertelt gewoon aannemen. Wij hebben hier met zoon- en dochterlief de intocht in Nederland gekeken. Maar, hoe komt Sinterklaas dan vervolgens ook in Spanje cadeautjes brengen?

Sinterklaas in Spanje bij Super Lekker

Natuurlijk mogen onze kids hun schoenen zetten. Dit jaar zat daar een chocoladeletter in. Van een hulp-Sinterklaas die in Spanje is achtergebleven. Of van een Sinterklaas die snel uit Nederland op en neer komt. Aangezien de kids nog klein zijn, hebben ze weinig besef van afstanden. Daarnaast boffen wij dat Sinterklaas met zijn Pieten de afgelopen jaren een bezoek bracht aan onze Nederlandse Supermarkt Super Lekker in Barcelona. Hij neemt daar cadeautjes mee en dat is waar onze kids dus hun cadeautje van Sinterklaas krijgen. Door onze supermarkt kunnen we trouwens ook van pepernoten genieten. Pakjesavond vieren we verder niet. We proberen het aantal cadeautjes in de feestmaanden namelijk wat beperkt te houden. Want straks komt de Kerstman pakjes onder de boom leggen en in januari brengen ook de 3 Koningen cadeautjes.

Sinterklaas in Spanje

Sinterklaas in Nederland én Spanje

Dit jaar had de Sint niet alleen een pakje in Spanje gebracht, ook in Nederland in de schoenen van opa en oma waren pakjes voor ons achtergelaten. Het was dus erg fijn dat mijn papa en mama snel op bezoek kwamen en de cadeautjes van Sinterklaas mee konden nemen. De oudste kon niet wachten tot opa en oma aankwamen. Niet alleen omdat ´ie het leuk vond om ze weer te zien, maar ook om de cadeautjes van Sinterklaas te krijgen. En wat was V. blij dat Sinterklaas zijn verlanglijstje wist. Een autobus van FC Barcelona stond bovenaan en die kreeg hij nu. Ook A. was helemaal blij met de helikopter van Sky van de Paw Patrol. Vriendlief en ik werden niet overgeslagen door Sinterklaas. Happy Socks voor S. en het Blogboek van Kelly Deriemaeker vielen ook in goede smaak. Natuurlijk hebben we met z´n allen hard ´Dank je wel Sinterklaasje´ geroepen.

Fijne pakjesavond allemaal. Wat heeft de Sint dit jaar voor moois voor je meegenomen op zijn boot uit Spanje?

*Deze post bevat affiliatelinks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *