valentijnsdag in spanje
Barcelona life

Valentijnsdag in Spanje

Het is weer Valentijnsdag! En ook al zullen velen, net als ik in het verleden, hard roepen dat het een commerciële bedoeling is, schuilt er in de meesten van ons toch ook een romanticus. We zullen het misschien niet hardop bekennen, maar wie heeft er als tienermeisje ook bij de brievenbus zitten wachten tot de postbode kwam? In de hoop dat een stille aanbidder een kaartje gestuurd had. En als twintiger was daar de gedachte dat die ene leuke jongen met een bos bloemen of een doos chocolade spontaan voor de deur zou staan. En diegenen met een relatie, hopen waarschijnlijk dat hun vriend of vriendin een speciale verrassing organiseert op Valentijnsdag. Ik riep altijd hard dat al dat romantische gedoe aan mij niet besteed was, maar vond het stiekem leuk als iemand wel iets voor me geregeld had. Ook vieren we natuurlijk Valentijndsdag in Spanje. Alleen heeft Valentijnsdag voor mij sinds een paar jaar een heel nieuwe betekenis.

Valentijnsdag in Spanje

In Spanje kennen we ´Santos´ (heiligen). En op de dag van de heilige die dezelfde naam heeft als jij, is het jouw ´Santo´ oftewel je naamdag. Iedereen feliciteert je en dit wordt, met name als je nog klein bent, gevierd met cadeautjes. Het is eigenlijk of je je verjaardag in het klein viert. En laat onze kleine vent nu zijn Santo vieren op de dag van de liefde. Hij is trouwens niet vernoemd naar deze heilige van de liefde, maar naar zijn overgrootopa. Voor ons staat er vandaag dus geen romantisch diner op de kalender. Wij zijn gewekt door een mannetje dat ´s ochtends vol verwachting naar onze slaapkamer kwam rennen om te kijken wat voor cadeautjes we voor hem gekocht hebben. En die wil vanmiddag natuurlijk ook gezellig met papa en mama met zijn nieuwe cadeaus spelen.

Excuus voor een romantisch uitje

Nu vieren S. en ik 14 februari dan niet de dag van de geliefden, maar willen we de gelegenheid ook niet helemaal ongemerkt voorbij laten met een goed excuus om samen iets te doen. Dus hebben wij voor dit weekend een romantisch nachtje weg geboekt in een luxe hotel met een spa. Het hotel ligt in de middle of nowhere, maar dat maakt ons niet uit. Wij gaan weg om te relaxen, samen te genieten en vooral veel te slapen. Dat is namelijk het lastigst met twee kleintjes in huis!

En, wat ga jij vandaag voor romantisch doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *