Leven als mama

Cadeautips voor een driejarige

Onze kleine vent is ondertussen niet meer zo heel klein. Hij is deze maand namelijk alweer drie jaar geworden. Hopelijk betekent dit dat we de peuterpuberteit met ´ik ben twee en ik zeg nee´ voorbij zijn. De leeftijd die ons kleintje nu heeft, vind ik (tot nu toe haha) erg gezellig. Er wordt steeds meer gekletst en de fase van ´papa, mama, wat is dat en waarom is dit zo?´ is aangebroken. Ook begint zoonlief steeds meer zijn eigen mening te vormen. Hij weet heel goed wat hij wel en vooral ook niet leuk vindt. Dit is zijn eerste verjaardag dat hij bewust begint aan te geven welke cadeautjes hij graag wil krijgen. Gelukkig staat hij nog open voor suggesties en lichte sturing voor cadeautips. Dus vaak als vriendlief en ik vragen of hij iets leuk vindt, is het antwoord ja.

 

Aangezien niet alleen wij, maar ook opa´s en oma´s, overgrootopa´s en -oma´s en ooms en tantes cadeautjes willen geven, proberen we naast speelgoed elk jaar ook een groter, praktisch cadeau te kiezen. Voor de eerste verjaardag van dochter als zoon hebben we met de hele familie bijvoorbeeld een nieuwe autostoel gekocht. En vorig jaar kreeg de kleine man een ´grote mannenbed´ met alle benodigdheden. Wat hij dit jaar allemaal gekregen heeft? Lees vooral verder en ontdek mijn cadeautips voor een driejarige. Suggesties die zowel voor jongens als voor meisjes gelden. Voor wie op zoek is naar iets originelers dan een speelgoedauto of een nieuwe pop zijn deze cadeautips zeker toepasselijk!

 

Op pad: een fiets met zijwieltjes

Wij hebben dit jaar aan onze kleine vent een fiets met zijwieltjes gegeven. Hij had al een step waarmee hij door de straten scheurde, nu kan hij leren fietsen. We hebben de fiets trouwens al even voor zijn verjaardag cadeau gedaan, aangezien het echt wel de nodige zondagen heeft gekost voordat hij zelf goed op zijn fiets erop uit kon trekken. Op zijn verjaardag kon ´ie vol trots aan iedereen laten zien hoe goed hij al kan fietsen.

 

Bouwen met Duplo

In het brede assortiment met Duplo dozen, is er voor iedere liefhebber of liefhebster van toren en huizen bouwen wel een passend geschenk te vinden. En voor de kleintjes geldt: je kunt nooit genoeg Duplo stenen hebben. Zo hebben wij thuis bijvoorbeeld al de getallentrein, de grote boerderij en allerlei dieren om mee te spelen.

 

Naar school of de opvang met een nieuwe rugtas

Onze kleine vent start volgende maand op zijn nieuwe school. En hoe leuk is het dan om met een nieuwe rugtas daar de blits te maken?! Wij hebben hem zelf zijn rugtas laten kiezen en de keuze is gevallen op één met Lightning McQueen.

cadeautips

Cadeautips om je te verkleden

Wie houdt er nu niet van een feestje waarbij je je kunt verkleden? Bij ons loopt regelmatig Spiderman of een levensgroot lieveheersbeestje door de kamer. Voor deze verjaardag stond een verkleedpak van de PJ Masks op het verlanglijstje. Een kostuum voor een driejarige is een origineel verjaardagscadeau.

 

Knuffels om te knuffelen

Oke, ik geef toe, dit kan cadeau kan of heel goed of juist niet goed uitpakken. Ikzelf ben bijvoorbeeld geen liefhebber van het geven of krijgen van knuffels. Kinderen hebben er vaak zoveel en spelen toch elke keer met dezelfde. Maar, mocht iemand nog een fijne knuffel kunnen gebruiken, kan ik zeker die van het merk Happy Horse aanraden. Mijn kinderen slapen allebei met een knuffel van dit merk, ik was ze elke week op 60 graden en ze blijven goed.

 

Kleding kun je nooit genoeg hebben

Een leuke pyjama, een nieuw vest, een grappig t-shirt of een nieuwe lange broek; kleding is eigenlijk altijd welkom. Toch?! Je kunt ook alvast iets geven voor het aankomende seizoen, check alleen goed de benodigde maat. In het kader van kleding kun je ook denken aan een tenue van de favoriete voetbalclub bijvoorbeeld. Zo heeft onze kleine vent een t-shirt van Barca gekregen waar hij nu het liefst dag en nacht in wil rondlopen.

 

En, wat zijn jouw cadeautips voor een driejarige?

 

* In deze post zijn affliatelinks verwerkt.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *