kids en coronavirus
Barcelona life

Hoe beleven mijn kids de coronatijd?

Het zijn niet alleen voor volwassenen rare tijden met het Coronavirus. Ook kinderen merken natuurlijk dat zaken anders zijn dan anders. Zo heeft dochterlief al twee keer haar verjaardag eigenlijk niet kunnen vieren zoals ze graag wilde. En wil zoonlief 5 jaar blijven en geen 6 worden? Waarom? Dat heeft te maken met de maatregelen in Spanje en Barcelona voor het virus. Graag vertel ik je dit keer alles over hoe mijn kids deze tijden beleven.

Jonge kids en het virus

Voor mijn kids die 4 en 5 zijn, is er echt een tijd voor het virus en nu de tijd na het virus. De oudste spreekt ook regelmatig over de tijd toen het virus er nog niet was. En we gewoon mochten gaan en staan waar we wilden. Dat is nu in Barcelona wel anders. We mogen namelijk de stad (weer) niet uit. Na een aantal weken waarin we aan de vrijheid van het reizen door de provincie hebben gesnoven, is dit weer teruggedraaid. En zitten we voorlopig weer aan de stad gebonden. De kids missen vooral het kamperen en het vakantie vieren met onze caravan. Wat ze ook vervelend vinden is dat ze tijdens uitstapjes zoals een bezoek aan de bibliotheek een mondkapje moeten dragen. Ondanks hun jonge leeftijd. Het is echter voor hen al heel normaal geworden dat voordat ze hun klas in gaan de temperatuur wordt gemeten. En dat ze verschillende keren per dag hun handen moeten wassen en ontsmettingsgel krijgen.

Verjaardag vieren

Dochterlief is tijdens de eerste gehele lockdown waarbij wij in Barcelona de deur niet uit mochten 3 jaar geworden. We hebben toen evengoed op allerlei creatieve manieren haar verjaardag thuis gevierd. Een jaar later is de situatie gelukkig wel iets veranderd. Maar nog steeds mogen we niet met een groep mensen bijeenkomen toen zij 4 jaar oud werd. Wel mocht de kleine meid op school trakteren, konden we met haar Spaanse opa en oma een taartje eten en kon ze lekker in het park spelen.

kids en coronavirus

Mondkapjes bij kinderen

In Spanje is vanaf 6 jaar een mondkapje verplicht, zowel buiten als in binnenruimtes. Dus ook op school. De kleine man vindt het heel leuk om ouder te worden en groter te groeien. Alleen begon hij laatst ineens te zeggen dat hij 5 wilde blijven. Toen ik hem vroeg waarom was zijn antwoord: “Dan hoef ik tenminste geen mondkapje op.” Want ja, als hij eenmaal 6 is, moet hij dus continue een mondkapje op. Tijdens het buitenspelen, als hij meegaat naar de supermarkt en ook op school. En daar heeft hij echt geen zin in. Begrijpelijk! Ook ik ben het mondkapje behoorlijk zat. En dan hoef ik hem overdag tijdens het thuiswerken niet eens op. Ik ben benieuwd hoe hij dat straks gaat beleven. Hopelijk worden de regels hierover over een aantal maanden aangepast en hoeven jongere kids niet de hele dag met een mondkapje op te lopen.

Missen van familie

En natuurlijk hebben de kids ontzettend veel zin om naar Nederland te gaan en daar opa, oma, omi (overgrootoma), oom, tante en nichtje te bezoeken. Ze snappen dat we nu de stad niet uitmogen. En dus ook niet naar het huis van opa en oma mogen gaan. Maar dat we niet weten wanneer dit wel mag, vinden ze lastig om te begrijpen. We kijken er allemaal naar uit dat we misschien deze zomer in ieder geval weer de familie mogen zien.

En hoe beleven jouw kids het Coronavirus? Merken ze veel van de maatregelen?

Ps. Wil je meer weten over de situatie in Barcelona? Lees dan ook deze post!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *