vakantie in stacaravan
Reistips,  Reizen

Vakantie in stacaravan: wat zijn de voordelen

Van jongs af aan gingen wij in de vakantie naar de camping. Ik heb zowel in Nederland als andere landen in Europa vele campings gezien. En in diverse typen verblijven overnacht. Sommigen vinden het juist de charme van kamperen: met een luchtbedje in je tent slapen. En geheel back to basic gaan. Als je dit net een stapje te ver gaat, kun je ook in een caravan verblijven. En wil je nog iets meer luxe, comfort of ruimte hebben? Dan kun je ook kiezen voor een vakantie in een stacaravan of chalet. Wat zijn hier nu de voordelen van? Ik zet er graag een aantal voor je op een rij.

Vakantie in stacaravan: ontdek de voordelen

Wat zijn nu eigenlijk voordelen van een vakantie in stacaravan of chalet?

 • Je bevindt je op de camping, waarbij je van de faciliteiten die de camping biedt kunt genieten. Vaak liggen campings op mooie plekken midden in de natuur of juist aan het strand of een meer.
 • Je geniet van het comfort van een huis terwijl je de vrijheid hebt die kamperen biedt.
 • Een stacaravan of chalet biedt vaak accessoires om je verblijf aangenamer te maken. Denk hierbij aan airco en horren die de muggen buiten houden.
 • Geen luchtbed dat gedurende de nacht leegloopt, maar een echt matras om op te slapen.
 • Een stacaravan of chalet biedt meer privacy dan bijvoorbeeld een tent. Je zult minder snel hebben dat de buren alles horen wat je zegt. Wat vaak bij tenten wel het geval is.
vakantie in stacaravan
 • In je stacaravan of chalet heb je een eigen toilet en vaak ook badkamer. Zo hoef je geen gebruik te maken van de gemeenschappelijke sanitaire gebouwen en met je wc-rol over de camping te lopen.
 • Stacaravans en chalets zijn in omvang in de loop van de jaren toegenomen en zijn nu ook voor grotere gezinnen geschikt. Ga je met kids op vakantie? Dan is een stacaravan of chalet een echte aanrader.
 • Je hebt meestal een veranda bij je chalet of veranda. Hier kun je ´s avonds nog fijn een drankje drinken.
 • Als het regent, zit je lekker droog. En hoef je je geen zorgen te maken om een tent die mogelijk begint te lekken.
 • Als je zelf een stacaravan kopen gaat of een chalet, ben je vrij om hierheen te gaan wanneer je wilt.
 • De vakantie begint gelijk bij aankomst. Je hoeft namelijk niet eerst nog een tent op te zetten en in te richten.

Genieten van een eigen stacaravan

Wil je je eigen stacaravan kopen? Maak dan vooraf alvast een lijstje met je wensen. Hoe groot moet de stacaravan zijn? Hoeveel kamers wil je erin hebben? Heb je nog extra wensen, zoals bijvoorbeeld airconditioning? Zo ga je goed voorbereid op zoek naar een stacaravan die aansluit bij jouw gebruik. Natuurlijk gelden deze punten ook als je een chalet kopen gaat. Doordat een chalet vaak helemaal op maat wordt gemaakt, is het belangrijk dat je goed weet wat je wilt.

En, hoe vier jij het liefst vakantie? Is een vakantie in stacaravan of chalet iets voor jou? Of kies je liever voor kamperen in een tent? Ik ben benieuwd!

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *