mini break zonder kids
Leven als mama

Mini break zonder kids

Afgelopen paar dagen zijn manlief en ik zonder kids even weggeweest. Een verlate huwelijksreis 🙂 We zijn wel vaker een nachtje met zijn twee geweest, maar dit keer waren het maar liefst 4 hele dagen. En een mini break zonder kinderen is toch heel anders dan een trip met kids.

Vliegen zonder kinderen

De vlucht is al een heel verschil. Waar ik de laatste keer alleen met twee kids vloog, hoefde ik dit keer alleen om mezelf te denken. Manlief sliep en ik kon dus gewoon de serie kijken die ik wilde. Ook voor de bagage was ik veel lichter bepakt. Geen speelgoed, kleurboeken, stickers en knuffels die mee op reis moesten. Nee, ik reisde licht met alleen een kleine rugzak met wat kleren. Waar zelfs nog ruimte in zat om souvenirs mee te nemen. Want ja, de kids wilden natuurlijk wel een cadeautje als papa en mama weer thuis kwamen.

Uitslapen en laat opstaan

En het grootste verschil is toch wel dat we dit keer niet zozeer vast zaten aan het ritme van de kids. Hoewel we redelijk flexibele kinderen hebben, doet de jongste nog een middagslaapje. En als je d’r niet op tijd op bed legt, wordt ze er niet gezelliger op. Ook ´s morgens werden we niet wakker gemaakt door kindervoetjes die naar onze slaapkamer komen rennen. Wat natuurlijk echt heel fijn is en je me niet over hoort klagen. Maar een keer wakker worden en gewoon in bed kunnen blijven liggen, is ook wel eens lekker. Oh, en laat ik niet vergeten hoe fijn het is als iemand ontbijt voor jou klaar zet. In plaats van dat je ontbijt voor de hele familie moet maken.

mini break zonder kids

Mini break zonder kids: tijd voor elkaar

Natuurlijk heb ik onderweg wel aan mijn twee schatjes gedacht. Maar we hadden ze in goede handen bij hun Spaanse opa, oma en tante achtergelaten. Dus daar hoefde ik me geen zorgen om te maken. Manlief en ik hebben ook niet de hele tijd alleen maar over de kids gepraat. Het was juist fijn om ook tijd te hebben om weer eens over andere onderwerpen te praten. En tijd voor elkaar te hebben. We zijn tenslotte niet alleen papa en mama. Gelukkig zijn we echt niet op elkaar uitgekeken en hebben we ons prima met zijn tweeën vermaakt. En de kids hebben zich ook prima vermaakt.

Dikke knuffels en kussen

We elkaar zeker allemaal gemist, maar het kan in onze situatie dus prima om de kids bij opa´s en oma´s achter te laten. En thuiskomen met twee kids die heel blij zijn je weer te zien, geeft een warm gevoel. Dikke knuffels, overladen worden met kussen en vele verhalen over wat ze gedaan hebben terwijl wij er niet waren maken het thuiskomen extra fijn. Een minibreak voor twee is dus zeker voor herhaling vatbaar! Al gaf zoonlief aan dat we de volgende keer maar 1 dagje weg mogen gaan en niet weer 4 dagen 🙂

Ga jij ook wel eens zonder kids op vakantie? Helemaal alleen of met je partner? En bevalt dat? Of vind je een vakantie met kids toch leuker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *