verjaardag thuis vieren
Leven als mama

Kids verjaardag thuis vieren

Toen onze dochter 3 kaarsjes op haar verjaardagstaart mocht uitblazen, konden we dit niet met familie en vrienden vieren. Dat heeft ons niet gehinderd om er evengoed een groot feest van te maken. Hoe doe je dat: een verjaardag thuis vieren van je kinderen? Graag deel ik maar liefst 12 ideeën om te zorgen dat de jarige een fantastische verjaardag beleeft.

Verjaardag thuis vieren tips

1. Videobellen met familie en vrienden

Als je geen bezoek kunt ontvangen, kun je via videobellen toch contact met elkaar hebben. En in plaats van dat alle familie in één keer komt, geniet de jarige nu diverse malen per dag van speciale aandacht via een videobelletje.

2. Vraag om een videoboodschap

In plaats van videobellen kun je ook vragen of familieleden of vrienden een videoboodschap willen toesturen. Deze kan de jarige zo vaak terug zien als gewenst.

3. Bestel cadeautjes online

Familieleden en vrienden die de jarige een cadeautje willen geven, kunnen dit online bestellen en op de verjaardag laten bezorgen. Je kunt een filmpje maken van het uitpakken. Of dit tijdens het videobellen met de gever doen. Zo kan de reactie op het pakje toch mee beleefd worden.

4. Versier de kamer

Natuurlijk mogen ballonnen en slingers in de kamer niet ontbreken. Je kunt ook zelf een mooie slinger maken. Door een slinger voor het raam te hangen of bij het balkon, kunnen alle buren zien dat er iemand jarig is!

5. Deur versieren

Wil je het extra speciaal met ballonnen maken? Dan kun je ook, als je deze hebt, de deur naar bijvoorbeeld de woonkamer met ballonnen en afzetlint versieren. De jarige moet dan eerst alles verwijderen voordat de cadeautjes achter de deur bereikt worden.

6. Speurtocht voor de cadeautjes

Een andere leuke manier om de cadeautjes te geven, is om de jarige deze zelf te laten zoeken. Maak een speurtocht door de woning om de cadeautjes (of een andere verrassing) te vinden.

7. Een verjaardagsmuts mag niet ontbreken

Maak zelf een leuke verjaardagmuts. Dit kan van stof of bijvoorbeeld karton. Met een verjaardagsmuts voel je je extra jarig! Je kunt ook een feeststoel voor de jarige versieren waar hij of zij speciaal de hele dag op mag zitten.

verjaardag thuis vieren

8. Lievelingstaart en lievelingseten

Bak natuurlijk de lievelingstaart van de jarige. En laat de jarige ook kiezen wat hij of zij die dag wil eten. Wordt het patat of pannenkoeken vanavond?

9. Kinderfeestje met het gezin

Je kunt dan misschien geen kinderfeestje met vriendjes organiseren. Maar ook met het gezin kun je allerlei leuke spelletjes spelen als je een verjaardag thuis viert. Denk bijvoorbeeld aan een stoelendans, koekhappen en spijkerpoepen. Of ´freeze´ als de muziek stopt terwijl je aan het dansen bent. Ook de ballonnen zijn een goed voorwerp voor spelletjes. Wie maakt bijvoorbeeld het hoogste statische haar? Of wie voltooit het snelst het circuit door huis met een ballon tussen de benen.

10. Verjaardag thuis vieren met een picknick

Organiseer een picknick met alle poppen en knuffels. Gewoon, gezellig in de woonkamer. Leg een kleed op de grond, zet allemaal kleine hapjes klaar en zet alle poppen en knuffels in een kring neer. Ineens heeft de jarige toch heel visite op de verjaardag.

11. Disco in de woonkamer

Hou een disco in de woonkamer! Ook al is het overdag, dat maakt niet uit want dan doe je gewoon de gordijnen dicht. Doe een lichtje aan, zet de muziek op en dans door de hele kamer

12. Organiseer een themafeest thuis

Trek de verkleedkleren uit de kast en houd een verkleedfeestje! Het schminken van de gezichten hoort hier natuurlijk ook bij.

Hoe zorg jij ervoor dat een verjaardag thuis vieren een groot feest wordt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *