bijzondere momenten
Barcelona life

Bijzondere momenten aan binnen zitten

Als je lang alleen, met je partner of het gezin binnen zit, is het makkelijk om zaken negatief te gaan zien. Je mag immers niet vrij naar buiten, kunt vrienden en familie niet bezoeken en ook even lekker winkelen is geen optie. Maar….. er zitten ook bijzondere momenten aan binnen zitten. In deze post zet ik mijn bijzondere momenten op een rij. Om lichtpuntjes te tonen waar we misschien niet direct bij stil staan.

Bijzondere momenten: videobellen met familie en vrienden

Aangezien wij normaal gesproken al niet in hetzelfde land wonen als de Nederlandse familie, is videobellen ons niet onbekend. Alleen, nu hebben we veel meer en intensiever contact met elkaar. Om de paar dagen bellen we opa’s en oma’s en ooms en tantes. Zowel in Barcelona als in Nederland. En de kids krijgen er geen genoeg van om met hun nichtje in Nederland te bellen. Normaal gesproken is het een organisatie om roosters op elkaar af te stemmen. In deze tijden waarin iedereen thuis is en werkt, is het veel makkelijker om even te bellen.

En aangezien we niet fysiek kunnen afspreken, doe ik ook regelmatig videobellen met vriendinnen. De ene vrijdag met vriendinnen in Spanje, de week daarop met vriendinnen in Nederland. Waar het normaal gesproken al een hele klus is om één keer per maand een eentje te organiseren, staat het videobellen nu bij iedereen vast in de planning.

bijzondere momenten thuis zitten

Blij met mijn relatie

Na weken samen binnen zitten, met twee kids en allebei vanaf huis werken, hebben manlief en ik elkaar de hersens nog niet ingeslagen. Het gaat eigenlijk heel goed. Natuurlijk hebben we af en toe onze moppermomentjes. Maar we vliegen elkaar niet constant in de haren. En hebben een goed ritme gevonden om te zorgen dat we allebei kunnen werken én ontspannen. Ook houden we de weekenden vrij voor een filmavond met een lekker drankje. Tijd voor elkaar is ten slotte ook in deze tijden belangrijk.

Ontwikkeling van kids

Ik vind het bijzonder om de ontwikkeling van de kids van dichtbij mee te kunnen maken. Normaal gesproken zitten de kids de hele dag op school en ben ik aan het werk. We zien elkaar natuurlijk ´s morgens, ´s avonds en in de weekenden. En ze vertellen over wat ze op school doen. Maar je krijgt het natuurlijk niet helemaal mee. Doordat we nu bijvoorbeeld de Engelse les online doen, zie ik van heel dichtbij hoe dat gaat. Ook oefenen we samen met schrijven en letters lezen. En is het heel bijzonder om te zien hoe de kids dat oppakken. Zelfs de kleine meid van net 3 begint al wat letters te schrijven. En met haar doen we een dansklas online wat ze heel leuk vindt. En echt goed kan volgen. Het is soms een uitdaging om thuiswerken met de kids die ook thuis zijn te combineren. Maar het is ook heel bijzonder om zoveel tijd samen te kunnen doorbrengen.

Wat zijn voor jou bijzondere momenten aan binnen zitten?

One Comment

  • Bettie

    Ik was voor de corona ook al een echte huismus af en toe dus voor mij is er niet mega veel veranderd. Vind het wel lekker knus binnen te zitten. Het is misschien wel wat eenzamer dan eerst maar dat komt straks wel weer goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *