barcelona gebouwen
Barcelona,  Reizen

Barcelona gebouwen: architectuur in de stad

Als we over Barcelona gebouwen en architectuur spreken, is de eerste naam die genoemd moet worden Gaudí. Deze architect heeft met zijn vele ontwerpen een stempel op de stad gedrukt. Verspreid door de stad zie je fraaie architectuur terug van zijn hand. Maar de kunstwerken van Gaudí zijn niet de enige die de moeite waard zijn om te bekijken. Als je door de stad loopt, kom je de mooiste gebouwen tegen. Graag vertel ik meer over gebouwen in Barcelona. Want je hoeft zeker geen architect of een interieur expert te zijn om te genieten van het bijzondere uiterlijk van de straten van Barcelona.

Barcelona gebouwen & Gaudí

In Barcelona kun je niet om de Sagrada Familia heen. Dit meesterwerk van de hand van Gaudí is nog niet afgerond, maar de torens prijken boven de stad uit. Dit is echter niet het enige kunstwerk dat Gaudí in Barcelona ontworpen heeft. Wist je dat maar liefst 7 van de gebouwen van zijn hand op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan? Een ander kenmerkend gebouw dat aan de Passeig de Gràcia in het centrum van de stad ligt, is Casa Batlló. Hier valt direct de kleurrijke façade op samen met het gebogen dak. Als je een tocht door de stad maakt, kun je de verschillende gebouwen met eigen ogen aanschouwen.

Bijzondere gebouwen in Barcelona

Naast dat je in het straatbeeld flatgebouwen ziet, kom je op zijn tijd ook een bijzonder gebouw tegen in een andere vorm. Twee voorbeelden zijn Las Arenas en La Monumental. Dit waren voorheen stierenvechtarena’s. Tegenwoordig zijn ze niet meer in die hoedanigheid in gebruik. Las Arenas is tot een winkelcentrum omgebouwd en La Monumental dient als locatie voor festivals en evenementen. Een ander bijzonder gebouw in Barcelona dat zeker genoemd moet worden is Hospital de Sant Pau. Dit ziekenhuis is niet een betonnen blok, maar heeft een prachtig uiterlijk met allerlei beelden en versieringen.

Iconische facades met moderne woningen

Vergeet tijdens een wandeling door Barcelona niet om je heen te kijken. Als je door de straten van de stad loopt, kijk je regelmatig tegen prachtige flatgebouwen aan. De gevels hiervan zijn versierd met tekeningen of hebben een antieke look met kleine balkonnetjes. Dit stadsbeeld wil de gemeente graag bewaren. En voorkomen dat deze Barcelona gebouwen verloren gaan. Hoe ze hiervoor zorgen? Als een oud gebouw gerenoveerd moet worden, mag het hele gebouw gesloopt worden, behalve de façade. Deze moet overeind blijven staan. Erachter mag dan een nieuw, modern gebouw geplaatst worden. Het is aan de architecten om een mooie, passende combinatie te maken tussen een antieke voorgevel en een hedendaags complex.

Nieuwe gevel voor Nederlandse woningen

Geïnspireerd geraakt door de bijzondere Barcelona gebouwen? En lijkt jou dat ook wel wat, een bijzondere façade? Tegenwoordig zijn er allerlei soorten gevelbekleding mogelijk. Daarmee geef je jouw huis een compleet nieuwe look. Eén die anders is dan de omliggende woningen en waarmee je huis zeker zal opvallen. Er zijn vele mogelijkheden, zoals gevelbekleding kunststof. Hiermee zorg je voor een buitenkant die tot de verbeelding spreekt, doordat je uit diverse kleuren voor je gevel kunt kiezen.

Loop door de straten van Barcelona, kijk je ogen uit en laat je prikkelen door de bijzondere gevels. Daarna kun je thuis voor jouw woning ook een nieuwe gevel uitzoeken!

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *