wc rol knutselen
Leven als mama

WC rol knutselen

Gooi je wc rol nadat het laatste vel gebruikt is niet meer weg. Nee, gebruik hem om er samen met je kids iets leuks mee te knutselen. WC rol knutselen is leuk om creatief bezig te zijn. Ook is het een makkelijke manier om te recyclen. Met een simpel kartonnen rol kun je honderden verschillende dingen maken. In dit artikel vind je een veelheid aan voorbeelden, tips en ideeën waar een wc rol de hoofdrol speelt.

Thema’s voor knutselen met wc rollen

Knutselen met wc rollen is leuk voor allerlei gelegenheden. Of je nu decoraties voor kerstmis wilt maken, een cadeautje voor vaderdag of moederdag of een nieuwe pennenbakje – met wc rollen kun je alle kanten op. Je hoeft natuurlijk niet een specifiek thema te kiezen voor het knutselen met wc rollen. Je kunt ook gewoon iets leuks maken, omdat je daar zin in hebt. Kies uit de onderstaande ideeën iets uit om mee aan de slag te gaan. Of laat je kids zelf selecteren welk knutselproject ze willen gaan maken.

Vergeet niet je lege wc rollen te bewaren en geef je creativiteit de vrije hand.

WC rol knutselen: benodigdheden

Voor het knutselen met wc rollen heb je in principe niet heel veel benodigdheden nodig. En vaak heb je het allemaal wel in huis. Wat is handig om klaar te zetten? Natuurlijk kun je de benodigdheden zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

  • WC rollen om mee te knutselen
  • Stiften, kleurpotloden of verf
  • Lijm of plakband
  • Schaar
  • Gekleurd papier
  • Los materiaal als stukjes kurk, doppen van plastic flessen of lapjes stof

Inspiratie voor wc rol knutselen

Dieren

Een optie om met wc rollen te knutselen is om de rol om te toveren in een dier. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kunt het dier met de wc rol knutselen. Leeuwen, olifanten, lieveheersbeestjes, vlinders, octopussen zijn maar wat voorbeelden van wat mogelijk is.

(Sprookjes)figuren knutselen

Met een wc rol kun je ook makkelijk je favoriete (sprookjes)figuur maken. Is jouw zoon of dochter fan van Minions? Wil jij of zij graag een zeemeermin of piraat zijn? Een wc rol tover je zo om in een figuur.

Bloemen

WC rollen lenen zich uitstekend om vrolijke bloemen mee te maken. Zo decoreer je de kamer met kleurrijke bloemen, zonder dat je langs de bloemenwinkel hoeft te gaan.

Zelf cadeauverpakkingen maken

Als je aan iemand een cadeautje wilt geven, kun je met een wc rol makkelijk zelf een cadeauverpakking knutselen. Origineel, uniek en zelfgemaakt.

Stempels knutselen

Zelf stempels maken! Dat kan heel goed met een wc rol. Het enige wat je hoeft te doen is de wc rol in een vormpje vouwen, doop hem in de verf en sla aan het stempelen.

Samen knutselen met wc rollen

Als je kids al wat groter zijn, kunnen ze waarschijnlijk zelf aan de slag om wc rollen te knutselen en om te toveren. Of mogelijk moet je ze even helpen met het knippen van vormen uit papier. Door samen aan de slag te gaan, zorg je voor een mooie creatie. En het handige is dat ze vaak rechtop staan en niet veel ruimte innemen.

Voor meer inspiratie kun je ook een kijkje nemen op mijn Pinterestbord met DIY knutseltips met kids. En sla je zelf aan het knutselen? Deel dan vooral je eindresultaat op Facebook of Instagram en tag #barcelonamom. Ik vind het altijd leuk om te zien wat jullie gemaakt hebben. Heb je zelf nog leuke tips voor wc rollen knutselen? Dan hoor ik het natuurlijk ook graag, bijvoorbeeld hieronder in de reacties.

Bron afbeeldingen: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *