spaanse series netflix
Barcelona life

Spaanse series Netflix

Wie houdt er ook zo van: lekker met een dekentje op de bank, een kop thee met chocolade bij de hand, een serie op Netflix kijken. Als de kids vroeg op bed liggen, vind ik het heerlijk om lekker een serie weg te kijken. Aangezien ik in Spanje woon, heb ik dus ook Spaanse series op Netflix. Deze worden steeds populairder en zijn ook in andere landen te zien. Wist je dat er in Nederland veelvuldig in Google op ´Spaanse series Netflix´ wordt gezocht? Grote kans dat ook jij hiervan kunt genieten. En wees gerust, je hoeft echt geen Spaans te kennen om de series te volgen; Netflix biedt ze je gewoon met ondertiteling aan. Bijgaand geef ik je dus graag mijn tips voor Spaanse series op Netflix.

La Casa del Papel

Aangezien dit de meest bekeken niet-Engelstalige serie op Netflix is, is de kans groot dat je hem al gezien hebt. Ken je ´Money Heist´ nog niet? Zoek deze serie dan snel op Netflix en maak je klaar voor bingewatchen. La Casa del Papel gaat over een groep outcasts die de grootste overval in de Spaanse geschiedenis plannen. Ze sluiten zichzelf en een groep gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje om natuurlijk ontzettend veel geld buit te maken. Met een spannend plot dat goed in elkaar steekt, is het moeilijk om te stoppen met kijken.

La catedral del mar

Dit is de serie naar het boek ´De kathedraal van de zee´ van de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones. Het boek beschrijft de bouw van de Iglesia de Santa María del Mar in Barcelona aan de hand van één van de jonge bouwers. Het is vertaald in meer dan 15 talen en verkrijgbaar in meer dan 32 landen. Het was dus een kwestie van tijd dat er een serie over dit boek werd gemaakt. Als je een liefhebber bent van geschiedenis en Barcelona, dan is deze serie een aanrader.

Las chicas del cable

Deze serie staat nog op mijn lijstje om te kijken, maar ik heb er goede verhalen over gehoord. Las chicas del cable, vertaalt ´de telefoonmeisjes´ speelt zich af in 1929 en draait om de vrouwen die werken voor een telefoniebedrijf. Zij moeten voor hun dromen strijden in een tijd waarin de onafhankelijkheid van vrouwen niet gewoon was. Je vindt deze serie die drama en romantiek combineert in Nederland onder de naam ´Cable girls´.

Fariña

Fariña, in het Engels Cocaine Coast genaamd, is een serie gebaseerd op het boek van de Spaanse journalist Nacho Carretero. Het vertelt het (waargebeurde) verhaal van visser Sito Miñanco die zich in de Spaanse provincie Galicia bezig houdt met sigarettensmokkel. Wat later overgaat in het smokkelen van cocaïne. De serie gaat over het tijdsbestek 1981 – 1990 en elke aflevering beslaat één jaar. Wist je trouwens dat Fariña in Galicia ´harina´ betekent, wat het Spaanse woord is voor bloem. Dit is de bijnaam voor cocaïne.

Velvet

Op zoek naar een serie die lekker wegkijkt? En waar de nodige roddels en intriges in voorkomen? Velvet is een romantische dramaserie die zich afspeelt in jaren 50 in Madrid en waar de liefdesrelatie tussen naaister Ana en Alberto, eigenaar van het warenhuis Velvet, centraal staat. De serie heeft 4 seizoenen met in totaal 55 afleveringen, wat je voldoende kijkplezier oplevert. Als je geen liefhebber bent van soapseries, kun je Velvet trouwens beter overslaan.

El ministerio del tiempo

Het ministerio del tiempo is een geheime overheidsinstelling waar de leden via deuren in de tijd kunnen reizen. Dit klinkt heel syfy achtig, maar ik zou deze serie zeker niet in dat genre plaatsen. Alles draait namelijk om de Spaanse geschiedenis. De personen die voor dit ministerie werken komen uit verschillende tijden en hebben de opdracht om te zorgen dat er niets in het verleden verandert wat invloed kan hebben op het heden. Als je op zoek bent naar een historische fictie serie, begin dan deze Spaanstalige serie eens te kijken.

spaanse series netflix

Spaanse series Netflix

Natuurlijk vind je nog veel meer Spaanstalige series op Netflix. Ik heb me in dit overzicht beperkt tot een selectie van series waar de productie in Spanje heeft plaatsgevonden. Er zijn ook veel Zuid-Amerikaanse series op Netflix te vinden, die tips vind je binnenkort natuurlijk ook hier op de website. Heb jij nog een aanrader voor een Spaanse serie op Netflix? Deel het vooral in de comments onder deze post.

4 Comments

  • Anky Schop

    Hallo Debbie, wij wonen op het eiland La Palma en hebben gekeken naar “Mar de Plastico”. Er zijn twee series van op Netflix. De eerste is erg spannend, wel het met een groot Spaans soapgehalte. Bij de teeede serie zijn we afgehaakt omdat het veel minder werd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *