verhuizen naar buitenland
Barcelona life

Verhuizen naar Spanje part II

Wat gaaf. Je hebt besloten de stap te wagen en gaat verhuizen naar Spanje! Waarschijnlijk laat je hierbij een woning in Nederland achter. Een huis of flat die volstaat met spullen. En ja wat doe je hier dan mee? In de eerste post over verhuizen naar Spanje gaf ik al tips wat je kunt doen met spullen die je (niet gelijk) mee wilt nemen. Maar, je hebt ook altijd spullen die je wel mee wilt verhuizen naar je nieuwe thuis. En wat kun je hier mee doen?

De spullen die ik graag wilde bewaren en in eerste instantie in de opslag stonden, wilde ik na een paar maanden graag naar Spanje halen. Ik had een nieuwe flat gevonden samen met vriendlief en daar pasten die spullen van mij heel goed in. Alleen, hoe zorg je dat grote spullen zoals een bed en kasten van Nederland naar Spanje komen? Je kunt ze niet heel makkelijk met het vliegtuig opsturen. Mocht je maar een paar dozen hebben, is het aan te raden om bij de vliegtuigmaatschappij na te vragen wat de regels voor het bijboeken van extra bagage zijn. Ik heb al verschillende keren grote dozen met spullen tegen lage kosten via het vliegtuig meegenomen.

Verhuizen naar Spanje met een verhuisbedrijf

Een aanrader als je veel (grote) spullen wilt verhuizen naar Spanje is om gebruik te maken van een verhuisbedrijf. Als je kiest voor een internationale verhuizer, kun je profiteren van de ervaring en kennis die zij hebben met het overbrengen van je spullen naar Spanje. Ook als je bijvoorbeeld een auto mee wilt verhuizen, zijn verhuisbedrijven een aanrader aangezien ze hier ervaring mee hebben. Doordat er in een verhuiswagen vaak verschillende inboedels gecombineerd worden, kunnen de kosten ook meevallen.

verhuizen naar spanje

Eigen spullen in Barcelona

Mijn spullen zijn dus uiteindelijk uit de opslag met een vrachtwagen naar Barcelona gebracht. Toen mijn spullen daar aankwamen, vroeg vriendlief zich daadwerkelijk af waar we het allemaal moesten laten. We zaten al een paar weken in de nieuwe flat die dus al compleet ingericht was. Met zijn spullen en wat dingen die we nieuw gekocht hadden bij de IKEA. En toch kwam er nog meer inboedel aan. Een grote prinsessenstoel, mijn heerlijk slaapbare tweepersoons bed, een kast met gekleurde deurtjes en dozen vol met boeken en keukenspullen zaten in de vrachtwagen die aankwam in Barcelona. Wat was het leuk om dozen met mijn eigen spullen uit Nederland uit te pakken. En zo ook een beetje Nederland in Spanje terug te zien.

Ik ben heel blij dat ik spullen uit Nederland naar Spanje heb laten verhuizen. Wat zou jij doen bij een verhuizing naar het buitenland? Alles nieuw kopen in het land waar je gaat wonen of spullen vanuit Nederland meenemen? Ik ben benieuwd!

disclaimer

2 Comments

  • Dolinda van Draanen

    Ik wil dierbare en persoonlijke spullen meenemen, 2 honden en als meubels : een schommelstoel en een kast, dus dozen, kisten vol met eigen spullen van 2 personen, daarbij 5 matrassen, voor de honden 2 en voor logés……ben bezig met een verhuisbedrijf en wil zelf met de auto en man en 2 honden naar Spanje, Almeria rijden, alle info is welkom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *