ziekenhuis series
Lifestyle tips

Top 14 ziekenhuis series

Ik ben stiekem best wel een fan van ziekenhuis series. Ondanks dat ze zeker niet altijd even realistisch zijn. De drama’s met de patiënten en het liefdesleven van de hoofdrolspelers zorgen vaak voor een meeslepende verhaallijn. Niet alle ziekenhuisseries zitten vol drama of romantiek. Er zijn ook comedies met (zwarte) humor die zich in het ziekenhuis afspelen. Heb je zin om een ziekenhuisserie te kijken? Ik zet maar liefst 13 tips voor je op een rij!
Drama 80%
Humor 60%
Liefdesperikelen 99%

Ziekenhuis series top 13

1. ER

ER heeft maar liefst 15 seizoenen lang gedraaid. En was één van de pioniers als het gaat om ziekenhuis series. De serie volgt zowel de gebeurtenissen op de Eerste Hulp van een ziekenhuis, als de persoonlijke verhalen van diverse dokteren. Het doel van de serie was om het stressvolle leven van artsen op een eerste hulp te laten zien. Daarmee is deze serie is de inspiratiebron geweest voor vele andere ziekenhuis series die in de jaren die volgden zijn verschenen.

2. The Good Doctor

In deze serie staat een jonge chirurg centraal die lijdt aan een syndroom waar weinig over bekend is. Behalve dan dat wie het syndroom heeft, een wonderbaarlijk geheugen heeft. Deze briljante dokter gaat in een ziekenhuis werken, alleen is hij niet sociaal vaardig. En dus komt de vraag naar boven of hij wel de capaciteit heeft om met mensen om te gaan en levens te redden.

3. New Amsterdam

New Amsterdam speelt zich af in het oudste openbare ziekenhuis van Amerika: het Bellevue Hospital. Het ziekenhuis heeft een slechte reputatie en er is weinig geld beschikbaar. Maar dan komt de briljante nieuwe directeur die de best mogelijke medische zorg wil bieden. Terwijl hij moet omgaan met de bureaucratie van het ziekenhuis, egoïstische artsen en de problemen in zijn privéleven.

4. Scrubs

Niet alle ziekenhuis series zijn drama series. Zo is Scrubs een sitcom over een groep studenten die hun coschappen in een ziekenhuis lopen. Zij maken ondertussen allerlei vreemde en absurde dingen mee, wat resulteert in een vreemde, maar hilarische humor.

5. Chicago Med

Het dagelijkse leven van een team van artsen dat in het drukste ziekenhuis van Chicago werkt, wordt in deze serie vertelt. De zaken die de doktoren behandelen, zijn geïnspireerd door echt nieuws. Deze serie, net als Chicago PD, is een spin-off van de serie Chicago Fire. Je zult dus regelmatig cross-overs met afleveringen tegenkomen. En de gezichten van de andere series in Chicago Med terug zien.

6. Grey’s Anatomy

Iedereen heeft denk ik wel van deze serie gehoord, die ondertussen al jarenlang op de buis te zien is. De serie draait om Meredith Grey, die als dokter in een ziekenhuis werkt. Ze wil in de voetsporen van haar moeder treden, die een welbekende dokter was. Naast Meredith volgt de serie ook het leven van diverse andere karakters die in het ziekenhuis werken. Drama, liefde en vriendschappen komen voorbij in deze serie.

7. Private Practice

Deze spin-off van Grey’s Anatomy volgt het leven van Dr. Addison Montgomery. Zij gaat aan de slag in een privékliniek waar ze samenwerkt met andere professionals. In de serie staan morele dilemma’s centraal die horen bij de medische praktijk.

8. House

House is een unieke ziekenhuis serie met een botte, cynische dokter. Het combineert het vaststellen van diagnose van patiënten met vreemde aandoeningen met politieonderzoek en misdaadbestrijding. House gebruikt hiervoor zijn eigen methode, die soms botst met de directie van het ziekenhuis. Ook raakt hij verslaafd aan pijnstillers, wat voor een complexe situatie op zijn werk zorgt.

9. The Resident

Deze serie speelt zich af in het Park Memorial Hospital. En in dit medische drama zijn de hoofdrollen weggelegd voor een prestigieuze arts en een jonge ´resident´. Het sterke karakter van de prestigieuze arts botst nogal met de jonge, net afgestudeerde dokter met een idealistisch karakter.

10. The Knick

In The Knick speelt acteur Clive Owen een aan drugsverslaafde arts. Samen met zijn collega chirurgen, verpleegsters en het andere personeel van het ziekenhuis, weten zij steeds geneeskundige vooruitgang te boeken. En de grens van de medische wetenschap te verleggen. Echter, niet zonder risico. Het sterftecijfer in het ziekenhuis is namelijk erg hoog en er is geen antibiotica beschikbaar.

11. Code Black

Deze ziekenhuisserie is gebaseerd op een documentaire. En speelt zich af op een spoedafdeling van een ziekenhuis. Een ziekenhuis met meer patiënten dan beschikbare middelen, wat een Code Black wordt genoemd. Dit resulteert in de nodige chaos. Er is speciale aandacht voor de directrice van het centrum die vele risicovolle operaties uitvoert.

12. Nip/Tuck

Bij Nip/Tuck volgen we twee plastisch chirurgen. Drama en komedie worden in deze ziekenhuisserie gecombineerd. Niet alleen zien we het liefdesdrama van de artsen, ook maken we kennis met de problemen van de patiënten. Terwijl dit allemaal wordt afgewisseld met hilarische situaties.

13. Nurse Jackie / Charlie

De relatieproblemen en drugsverslaving van Nurse Jackie bieden volop voer voor deze serie. Charlie is de Nederlandse versie van deze serie waarin het dubbelleven van de verpleegster centraal staan. Zij probeert voor haar patiënten te zorgen, terwijl ze omgaat met haar drugsverslaving. De serie staat bekend om de zwarte humor.

14. The Night Shift

In deze serie staat het leven van doktoren op de ER van een ziekenhuis centraal. Speciaal is dat een groot deel van de artsen eerder in het leger heeft gewerkt. Naast de patiënten die ze helpen, kom je ook meer te weten over hun leven en persoonlijke trauma’s.

Wat is jouw favoriete ziekenhuis serie? Deel het vooral!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *