eerste keer barcelona
Barcelona life

My first time

Baan opgezegd, huur stopgezet, spullen verkocht of in de opslag gedaan, familie en vrienden gedag gezegd en op het vliegtuig gestapt. Voor een sprong in het diepe onbekende. In februari 2011 ben ik naar Barcelona verhuisd en in die periode heb ik een blog bijgehouden met mijn ervaringen. Op mijn website deel ik een selectie van artikelen die laten zien hoe ik van Barcelona mijn thuis heb gemaakt. Zoals dit keer mijn belevenissen tijdens mijn eerste bezoek aan toeristisch Barcelona.

Mijn eerste keer in Barcelona kan ik me nog goed herinneren. Vriendinnetje P. en ik hadden het plan om gezellig tijdens de herfstvakantie een stedentrip te maken. Na verschillende opties te hebben bekeken, kwam Barcelona er als grote winnaar uit. Allebei waren we er nog nooit geweest, dus aan het begin van de vakantie stond gelijk een tour met de toeristenbus op het programma. Lekker burgerlijk met de bus door de stad rondrijden, ondertussen fijn luisteren naar een mevrouw die in het Engels, met overigens een zwaar accent, van alles vertelt over de omgeving. En wat een prachtige omgeving was he. We hebben door de tour super veel van de stad en omgeving gezien. En dat zonder de zolen van onze schoenen af te lopen.

Toeristisch Barcelona: Tapas, cava en terrasjes

Natuurlijk bestond de trip niet alleen maar uit het bezoeken van de trekpleisters van toeristisch Barcelona. Er was ook volop gelegenheid om te genieten van de andere specialiteiten van Barcelona: het lekkere eten en de cava. We ontdekten al snel dat cava de Spaanse variant van Champagne is en er hier zeker niet voor onder doet. Tijdens het eten, op het terras, overal was wel een gelegenheid om even een glaasje cava te drinken. Maar niet alleen cava werd veel gedronken, ook de Sangria beviel goed. En blijkbaar beviel het mensen dat wij het dronken, want we hebben zelfs een keer een karaf aangeboden gekregen. Of zal dat aan onze lieve lach gelegen hebben?! 😉

La Xampanyeria

Natuurlijk hebben we tijdens onze vakantie ook een lekker blond moment gehad. We hadden namelijk, voordat we naar Barcelona gingen, van diverse mensen de tip gekregen dat we zeker naar een bepaald restaurantje/barretje/winkeltje moesten gaan. La Xampanyeria zou dé plek zijn om een lekker glas cava te drinken. De hele week zijn we bezig geweest om uit te vinden waar dit tentje precies zat, maar helaas konden we het niet vinden. Zelfs niet met behulp van de kaart. Tot de laatste dag! We zouden nog even een rondje door de stad lopen, voordat we terug naar huis vlogen. Na het nogmaals goed bestuderen van de kaart, viel het kwartje eindelijk. La Xampanyeria zat gewoon in het straatje tegenover ons hotel. Loop je de hele week door de hele stad te zoeken om het vervolgens tegenover je hotel te vinden. Dat is best een beetje blond, al zeg ik het zelf. En ja, eenmaal gevonden, wilden we het tentje natuurlijk ook even bekijken. Ondanks de krappe tijd voor onze vlucht ging, besloten we dus even een kijkje te nemen. En wat een geslaagde actie was dat! Ze verkochten er namelijk erg lekkere cava voor een spotprijs. Na gecheckt te hebben hoeveel alcohol we mochten meenemen naar Nederland, besloten we om allebei rond de 4 flessen te importeren. Dit moest alleen wel in de handbagage, want in de backpack zouden de flessen kunnen breken. Iets te laat en met veel gerinkel van alle flessen, kwamen we het vliegtuig binnen, onder veel bekijks van iedereen.

Mijn eerste keer in Barcelona was trouwens ook mijn enige keer. Tot nu toe dan….. Ik kan niet wachten om weer die lekkere cava te gaan drinken.

– Oorspronkelijk gepubliceerd op 6 december 2010- 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *