kantoorinrichting tips
Mompreneur

Kantoorinrichting tips: wat mag er niet ontbreken?

Als freelancer heb ik de luxe dat ik vanaf een zelfgekozen werkplek kan werken. Dit is echter niet altijd zo geweest. Ik heb namelijk jarenlang op allerlei kantoren gewerkt. Als je op een kantoor zit is de inrichting natuurlijk belangrijk. Je werkt tenslotte de hele dag in een ruimte en dan is het wel zo fijn als die een prettige uitstraling heeft.

Of je nu thuis een werkruimte gaat inrichten of een bedrijfspand, graag deel ik kantoorinrichting tips. Tips om een aangename werkomgeving te creëren en te zorgen dat jijzelf en eventuele collega´s zich welkom voelen in het kantoor.

1. Zorg voor een goede eerste indruk

Als (potentiële) klanten een kantoor binnenlopen is de eerste indruk natuurlijk belangrijk. Mogelijk heb je een receptiebalie of is er een tafel met stoeltjes waar gasten even kunnen wachten. Zorg ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen en gelijk een uitnodigende sfeer kunnen proeven. En kijk of de inrichting uitstraalt wat je als bedrijf wilt uitstralen. Naast meubels kun je ook tekst stickers gebruiken om mensen te informeren. Zo kun je snel aangeven waar bezoekers zich kunnen melden en bijvoorbeeld dat roken verboden is in het gebouw.

2. Een optimale mix tussen daglicht en kunstlicht

Verlichting in een kantoor is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Niemand houdt ervan om zich opgesloten te voelen in een donker hok. Als je grote ramen of bijvoorbeeld een dakkapel in de ruimte hebt, kun je die benutten als natuurlijke lichtbron om bij te werken. Extra verlichting kun je verkrijgen door het plaatsen van bureaulampen en bijvoorbeeld spotjes in het plafond. Sfeerverlichting moet je niet over het hoofd zien als je een gezellige sfeer wilt creëren.

3. Kantoorinrichting tips: ruimte

Bij het inrichten van een kantoor is het belangrijk om voor voldoende ruimte te zorgen. Ruimte om te werken, ruimte om te vergaderen, ruimte om rustig een telefoon- of skypegesprek te kunnen voeren. Vergeet bij de inrichting niet dat ook bijvoorbeeld kasten ruimte nodig hebben. En natuurlijk wil je vrije ruimte hebben om te kunnen lopen. Voorkom dat het kantoor benauwd aanvoelt door alles te dicht op elkaar te plaatsen.

kantoorinrichting tips

4. Inspirerende inrichting

Kies voor inspirerende meubels bij de inrichting van het kantoor. Hierbij kun je ook denken aan leuke kasten om spullen in op te bergen. Een kast met bijvoorbeeld gekleurde deuren zal mogelijk meer inspiratie bieden dan een saaie grijze kast. Je kunt zo heel goed kleuren in een kantoorinrichting verwerken, zonder dat je gelijk alle muren in een felle kleur hoeft te schilderen. Ook een gekleurde bureaustoel geeft het kantoor een gezellige uitstraling. Planten en muurdecoratie kunnen verder bijdragen aan een inspirerende omgeving.

5. Opgeruimd staat netjes

En het klinkt misschien voor de hand liggend, maar een opgeruimd kantoor brengt meer rust. Opbergruimtes, bureaulades en pennenbakjes kunnen hierbij helpen. Netheid beïnvloedt niet alleen het beeld dat bezoekers van het bedrijf krijgen. Het helpt medewerkers vaak ook om efficiënter te werken als ze snel kunnen vinden wat ze nodig hebben. Rommel kan voor chaos zorgen en dat wil je tenslotte voorkomen.

Hopelijk helpen deze kantoorinrichting tips je als je op het punt staat om een nieuw kantoor in te richten! Heb jij nog aanvullende tips? Laat ze vooral achter bij de reacties!

logodisclaimer

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *