uitgerust wakker worden
Lifestyle tips

Uitgerust wakker worden: kan dat?

Mogelijk herken je het: uitgerust wakker worden, is niet meer zo vanzelfsprekend als toen we jong(er) waren. Met kinderen, werkdruk en allerlei zaken in het hoofd die we niet moeten vergeten, kan goed doorslapen lastiger zijn. Ik merk het extra in het najaar. De dagen worden weer korter, de winter komt eraan en ik voel me soms moeier dan in de zomer. Maar is uitgerust wakker worden dan onmogelijk? Zeker niet!

Ontspannen slapen

Het kan een uitdaging zijn om goed te rusten en te ontspannen in bed. Een routine voor het slapengaan kan hierbij helpen. Al zijn er ook andere zaken die kunnen helpen. Wat dacht je van een fijne pyjama om in te slapen? Graag deel ik een aantal tips die je hopelijk helpen om ´s morgens uitgerust wakker te worden. Dat begint bij een goede nachtrust. Zo krijg je de beautysleep die je nodig hebt!

Tips voor uitgerust wakker worden

(En lekker inslapen)

1.Creer een thuis-spa!

Om ontspannen in bed te stappen, kun je voor je gaat slapen een douche of bad nemen. Zo ga je lekker fris naar bed. Niet alleen je lichaam zal van het warme water ontspannen, ook is het een moment om je hoofd leeg te maken. En te vullen met de heerlijke geuren van een douchegel of badparels. Daarna wikkel je jezelf in een zachte, luxe handdoek.

2.Zorg voor een hotelsfeer in je slaapkamer

Vind je het ook zo leuk om af en toe in een hotel te slapen? Ik kan altijd genieten van de extra grote bedden, de zachte lakens en de uitstraling die de hotelkamer heeft. Kijk eens of je dit ook thuis kunt maken. Ga voor dat luxe hotel gevoel in jouw kamer om lekker in te slapen. Een goede deken zodat je het niet koud hebt. Zijde zachte lakens. En sjieke gordijnen of raambekleding. Wat is voor jouw een hotelsfeer?

3.Uitgerust wakker worden: slaap op een goed matras

Het klinkt logisch, maar een goed matras helpt om je gehele lichaam te laten ontspannen. Merk je dat jouw matras niet echt lekker meer ligt? Dan kan het tijd zijn om over een nieuwe na te denken. Als je niet een heel nieuw matras wilt kopen, maar je eigen matras wel iets extra’s wilt geven, kun je ook kiezen voor een zogenoemde topper! Deze biedt extra comfort en support als je dit wel kunt gebruiken.

uitgerust wakker worden

4.Rustige, zachte verlichting

Zorg voor de juiste omgeving om in slaap bij te vallen, door de verlichting in je slaapkamer aan te passen. Dus geen felle lichten of het blauwe licht van je telefoon. In plaats daarvan een bedlampje met een zachte warme verlichting. Dit zal je zeker helpen om beter in slaap te vallen.

5.Trek een fijne pyjama aan

Misschien heb je ook kast voor met kleren om je overdag mee aan te kleden en eigenlijk niets speciaals voor ´s avonds in bed. Ik trek vaak een oud t-shirt van manlief aan. Maar, je voelt je ook heerlijk ontspannen in een fijne, zachte pyjama. Kies bijvoorbeeld voor een seksie nachthemd of juist een stijlvolle, maar comfortabele pyjama met een short. Je mag jezelf best eens verwennen, ook als (bijna) niemand je erin ziet!

6.Voorkom droge lucht

Voldoende zuurstof en een goede luchtvochtigheid zijn ook belangrijk in de slaapkamer. Heb je last van droge lucht? Kijk dan eens voor een luchtbevochtiger. Er zijn producten waar je ook wat essentiële oliën in kunt doen. Kies voor een geur die je helpt ontspannen, bijvoorbeeld lavendel of jasmine.

7.Laat je slaapkamer heerlijk ruiken

Een luchtbevochtiger kan dus helpen om een heerlijke geur in je slaapkamer te verspreiden. Heb je geen luchtbevochtiger nodig? Maar wil je toch genieten van een aangenaam aroma? Kijk dan eens voor een speciale bed spray. Er zijn merken die een parfum aanbieden dat je op je kussen en / of lakens kunt spuiten. Deze kunnen je ook helpen ontspannen. Of steek een geurkaars aan, voor een ontspannen geur. Let er natuurlijk wel op dat je de kaars niet alleen laadt wegens brandgevaar.

En na uitgerust wakker worden, start je de dag goed met deze tips!

Wat zijn jouw tips om ontspannen in slaap te vallen? En uitgerust wakker te worden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *