raamtekening sinterklaas
Leven als mama

Raamtekening Sinterklaas: zo pak je het aan

Ondanks dat we in Spanje wonen vieren wij ook Sinterklaas. Helemaal nu de kids iets groter zijn, worden ze hier steeds enthousiaster over. Elke dag wordt het Sinterklaasjournaal gekeken. We lezen ´s avonds het boek van SinterWoezel en Pietje Pip. En ook onze woonkamer moet versierd worden. We besloten een raamtekening Sinterklaas te maken. En ik leg je hier graag uit hoe ook jij dit thuis kunt doen. Breng je huis ook in Sinterklaasstemming!

Makkelijk een Sinterklaas raamtekening maken

Je hoeft echt geen teken-ster te zijn om een raamtekening Sinterklaas te kunnen maken. Ik kan echt helemaal niet tekenen. Een auto of paard voor de kids natekenen lukt nog net, maar daar houdt het ook mee op. Gelukkig voor mij dus hoef je een raamtekening Sinterklaas zeker niet uit de losse pols te tekenen. Je kunt kiezen voor een sjabloon die je overtrekt. Graag deel ik een aantal tips waar je een raamtekening Sinterklaas gratis kunt downloaden!

Gratis Sinterklaas raamtekening

Waar vind je een raamtekening Sinterklaas gratis?

 • Je kunt natuurlijk googlen op tekening Sinterklaas en deze gebruiken. Let er alleen even op dat je een tekening kiest die niet heel veel details heeft. En met dikke lijnen. Anders wordt het lastig om het over te trekken op het raam.
 • Een andere optie is om online ´sjabloon raamtekening Sinterklaas´ te zoeken. Zo kom je bijvoorbeeld bij Edding.com uit waar je allerlei gratis sjablonen kunt downloaden.
 • Of kijk eens op Pinterest. Ook hier vind je allerlei afbeeldingen en sjablonen voor je raamtekening.

Stap 1 voor een Sinterklaas Raamtekening heb je nu al genomen. Wil je zorgen dat de tekening mooi op je raam komt? Volg gewoon de onderstaande stappen!

Benodigdheden:

 • Raamstift*
 • Printer
 • Schaar en plakband
*Je kunt raamstiften onder andere bij Bol.com kopen. Kies voor een witte raamstift of juist voor diverse kleuren! Raamstiften worden ook wel krijtstifen genoemd, omdat ze ook op een krijtbord werken.

Stappenplan raamtekening Sinterklaas

 1. Kies een sjabloon – dit heb je als het goed is al klaar
 2. Print je Sinterklaas raamtekening uit
 3. Zet je raamtekening Sinterklaas sjabloon in elkaar
  De tekening wordt vaak in meerdere delen geprint, zodat deze lekker groot is om op je raam te tekenen.
 4. Zorg dat je raam goed schoon en droog is
 5. Plak het sjabloon op het raam
  Het handigst is om het sjabloon aan de buitenkant te plakken, zodat je zelf binnen kunt tekenen. Zo voorkom je dat de tekening tijdens een regenbui wegspoelt.
 6. Trek de tekening over
  Je kunt af en toe een beetje gek worden van alle lijntjes die je van zo dichtbij ziet. En als je dubbele ramen hebt, is het aan te raden om iets van je raam af te zitten om het geheel goed te kunnen zien en overtrekken
 7. Verwijder de tekening van het raam en geniet je van je Sinterklaas raamtekening!
 8. Geef het papieren sjabloon aan je kids. Zo hebben zij een mega kleurplaat om in te keuren.

Als 5 december geweest is, kun je de Sinterklaas raamtekening makkelijk met een nat doekje verwijderen. En je opmaken voor een Kerst raamtekening 🙂

En, hoe is jouw raamtekening gelukt? Deel vooral je resultaat!

Sint 2020Sint 2020

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *