tuinmeubel trends
Lifestyle tips

Tuinmeubel trends voor 2021

Als je een tuin of balkon hebt, wil je hier natuurlijk het hele jaar door van genieten. En deze in stijl aankleden. Door de juiste meubels en aankleding te kiezen, geniet je in de zomer van de zon en kun je ook in de winter behaaglijk buiten zitten. Laat je voor de aankleding inspireren door de tuinmeubel trends! Graag vertel ik je alles over de tuinmeubel trends voor 2021!

Trend 1: Relaxen in je buitenruimte

Wat is er nu fijner dan heerlijk relaxen in je tuin, op het terras of op je balkon? Ondanks dat wij een klein balkon hebben, is het er heerlijk vertoeven met de warme zonnestralen. Om optimaal te kunnen relaxen, kies je natuurlijk voor een loungeset. Denk bijvoorbeeld eens aan een wicker tuinstoel. Door voor een lounge model te kiezen, creëer je een heerlijke mogelijkheid om te ontspannen.

Het Bloemenbureau Holland presenteert jaarlijks ook de belangrijkste stijltrends voor binnen en buiten voor de groenbranche. Hierbij bieden ze ook inspiratie voor het gebruik van tuinmeubels. Een loungeset van wicker past heel goed bij onder meer de stijltrend ´Recentered Stage’. Hierbij staat modulair tuinmeubilair centraal.

tuinmeubel trends

Trend 2: Vuurelementen voor warmte

Om ook in de winter of een frisse voorjaarsavond te genieten van buiten zijn, zijn vuurelementen voor tuin en balkon ontwikkeld. En deze hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt door de jaren. Waar je voorheen een grote staande brander moest kiezen, zijn er nu ook kleinere elementen beschikbaar. Die daardoor in elk formaat buitenruimte passen. Bij de tuinmeubel trends voor 2021 staat de vuurtafel centraal. Dit is een (bijzet) tuintafel met een ingebouwde vuurhaard. Zet deze bij je loungeset en geniet van het maanlicht met een drankje bij de hand.

Trend 3: Buiten eten

Wat is er nu lekkerder dan heerlijk buiten eten? Terwijl je geniet van het zonnetje, smikkel je lekker van een zelfgekookte maaltijd. En die bereid je natuurlijk op je buitenkeuken. Wij mogen wegens overlast voor de buren helaas niet buiten barbecueën. Maar dat maken we meer dan goed op de camping, waar we regelmatig onder meer vlees, vis en groenten op de barbeque bereiden. Heb je de ruimte op je balkon of in de tuin? Kijk dan voor een passende barbeque. Op houtskool of op gas, net wat je zelf prettiger vindt.

Trend 4: Duurzaamheid

Er wordt op veel vlakken steeds meer aan het milieu gedacht. En ook bij de inrichting van je tuin of balkon kun je bijdragen aan een betere wereld. Een tuinmeubel trend voor 2021 is de duurzame tuin. Het Bloemenbureau Holland noemt deze trend de ´Balanced Biotope´. Voor tuinmeubelen kies je voor artikelen die gemaakt zijn van duurzame en/ of gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van touw, teak en textiel. En in combinatie met de trend voor buiten eten kun je bijvoorbeeld een hybride barbeque kiezen.

Krijg jij ook direct zin om je tuin of balkon aan te kleden volgens de tuinmeubel trends? Geef je eigen invulling aan de verschillende trends. En creëer een ruimte waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van het buiten zijn.

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *