inpaklijst vakantie vrouw
Reistips,  Reizen

Inpaklijst vakantie vrouw: 5 tips

Ga je binnenkort lekker op vakantie? Misschien kom je zelfs wel naar het zonnige Barcelona?! Als je de zon op gaat zoeken, is het natuurlijk handig om te weten wat je eigenlijk in je koffer mee moet nemen. Wat mag er nou echt niet missen in je zomerkoffer voor bijvoorbeeld Barcelona? Graag deel ik een Inpaklijst vakantie vrouw voor de zomer. Zo kun jij je focussen op wat je allemaal ter plaatse gaat doen, zonder je zorgen te hoeven maken over je koffer.

Koffer inpakstress

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar hier in huis is de koffer inpakken vaak last minute werk. En gooi ik er eigenlijk van alles in, zodat ik op elke weersomstandigheid voorbereid ben. Maar, daardoor sleep ik ook veel onnodig extra mee. En gebruik ik meer dan de helft van wat in mijn koffer zit vaak niet. Ik gebruik geen inpaklijst voor mijn vakantie als vrouw, al zou ik dat misschien wel moeten doen. Dus, om zeker te weten dat je de belangrijkste spullen bij je hebt voor je zomerse tripje, heb ik deze 5 tips voor een inpaklijst voor je samengesteld.

Inpaklijst vakantie vrouw tips

1. Vergeet je reisdocumenten niet

Heel veel zaken kun je ook onderweg kopen als je iets vergeten bent. Een tandenborstel en tandpasta vind je eigenlijk overal wel. Dat geldt alleen niet voor je reisdocumenten. Check dus even dubbel of je jouw paspoort, vliegtickets, zorgkaart en bankpasjes wel goed hebt ingepakt. Heb je een visum nodig of speciale inentingen? Neem dan ook die papieren mee in je reisbenodigdheden.

2. Kleding voor overdag en ´s avonds

Voordat je op reis gaat, kun je alvast even checken hoe het weer is waar je heen gaat. Als je naar een zonnige stad als Barcelona in de zomer gaat, is luchtige kleding aan te raden. En laagjes doen het altijd goed. Pak bijvoorbeeld een aantal zomerjurken in van LASCANA, samen met wat vestjes of blouses. Mocht het dan wat kouder worden, kun je makkelijk een vestje aantrekken. Of combineer een blouse geknoopt in je middel met je jurk, zodat het net lijkt of je een rok aan hebt. Mogelijk staat het rokje dat je overdag naar het strand aan had, ook heel leuk ´s avonds in een restaurant of discotheek. Vergeet trouwens je ondergoed niet in te pakken. Dit is iets wat ikzelf regelmatig vergeet. Evenals nachtkleding.

Naast kleding moet je natuurlijk ook schoeisel meenemen. Benut daarvoor je voeten die tijdens de reis natuurlijk al iets dragen. En bedenk in wat voor soort situaties je terecht kunt komen. Je mooiste sandalen zijn bijvoorbeeld leuk om ´s avonds uit eten te gaan of drankjes te drinken. Maar waarschijnlijk niet heel praktisch om naar het strand te gaan. Daarvoor kun je beter een paar teenslippers inpakken.

inpaklijst vakantie vrouw

3. Zon opzoeken? Denk aan badmode

Reis je in de zomer naar Barcelona? Of ga je een andere zomerse plek bezoeken? Vergeet dan je badkleding niet. Denk hierbij niet alleen aan bikini’s, maar ook aan een strandlaken en zonnebrandcrème. Ook je zonnebril en een lekkere zomerse hoed mag niet op je inpaklijst voor een vakantie voor een vrouw ontbreken.

4. Inpaklijst vakantie vrouw: verzorgingsproducten

Natuurlijk kun je op je vakantiebestemming shampoo en douchegel kopen. Maar wie zegt dat ze jouw favoriete merk body lotion of conditioner ook hebben? En misschien zijn de winkels wel dicht als je op jouw bestemming aankomt. Om goed voorbereid op vakantie te gaan, mogen je favoriete verzorgingsproducten zeker niet in je koffer ontbreken. Draag je lenzen of een bril? Vergeet dan niet om ook lenzenvloeistof en je brillenkoker in te pakken.

5. Benut je handbagage optimaal

Mogelijk reis je alleen met handbagage. Maar ook als je een koffer bij je hebt, kun je je handbagage optimaal benutten. Voor onderweg of op het vliegveld is het bijvoorbeeld handig om je telefoon oplader bij je te hebben. En ook wat schone kleren stop je makkelijk in je handtas. Mocht er dan iets met je koffer gebeuren, heb je altijd wat nieuws om aan te trekken bij je. Ook een koptelefoon, een (e-)boek of tijdschrift en wat snacks met water zijn aanraders voor de inpaklijst vakantie voor een vrouw.

Wat mag er volgens jou echt niet ontbreken op een vakantie inpaklijst voor een vrouw? Deel het vooral in de reacties!

barcelonamom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *