meest gesproken talen
Barcelona life

Meest gesproken talen ter wereld

Sinds ik in Spanje woon, spreek ik een aardig mondje Spaans. Dat is handig, want daarmee kan ik me ook in andere landen verstaanbaar maken. En natuurlijk is het praktisch bij Spaanse tv kijken. Daarnaast zit ik met Engels natuurlijk ook meestal wel goed. Spreek jij vreemde talen? En wat zijn nu de meest gesproken talen?

Spaans is mij niet met de paplepel ingegoten. Dus voordat ik naar Spanje ging, heb ik in Nederland les gevolgd bij een taalschool. Zo beheerste ik in ieder geval de basiswoorden. Eenmaal in Barcelona ben ik naar een plaatselijke taalschool gegaan. De lokale taal beheersen heeft mijn leven hier echt een stuk makkelijker gemaakt. Engels wordt namelijk niet door iedereen goed gesproken. Al zijn er natuurlijk ook landen waar iedereen wel goed Engels spreekt en je hiermee uit de voeten kunt.

Vreemde talen leren

Wil je ook een vreemde taal leren? In Nederland vind je niet alleen taalscholen voor Spaans. Wil je je Engels bijspijkeren of ben je juist op zoek naar een opfriscursus? Ontdek de mogelijkheden bij jou in de buurt, bijvoorbeeld bij Masterclass English. Engels is niet alleen handig om films en series goed te kunnen volgen, zonder de ondertiteling te hoeven lezen. Ook als je op vakantie gaat, red je je in veel landen en plaatsen met Engels. Maar vreemde talen spreken is niet alleen handig als je gaat reizen. Ook in het dagelijks leven kun je in Nederland mensen tegenkomen die een andere taal spreken. Als je met buitenlandse bedrijven werkt, zal Engels mogelijk gebruikt worden. Nu is zakelijk engels misschien iets wat je niet gewend bent om te praten. Dan is een business English course aan te raden. Daarbij leer je om effectief te communiceren, waarbij de nadruk op praten ligt.

meest gesproken talen

Meest gesproken talen

Wat zijn nu eigenlijk de meest gesproken talen ter wereld? Hoeveel mensen spreken er bijvoorbeeld Spaans en Engels? Graag deel ik de top 10 meest gesproken talen. Dit zijn de talen die door 88% van de wereldbevolking als moedertaal wordt gesproken. En vele honderden miljoenen spreken ze als tweede taal. In de top 10 wordt het totale wereldwijde gebruik gerekend. De meeste talen uit de top 10 zijn trouwens zogenoemde wereldtalen. Dit is een taal die in grote delen van de wereld als communicatiemiddel gebruikt wordt.

Wist je dat Nederland op plek 60 staat met 23 miljoen mensen die deze taal spreken?

PlekTaalGesproken door hoeveel mensen
1Engels1,132 miljoen
2Chinees (Mandarijn) 1,117 miljoen
3Hindoestani 615 miloen
4Spaans534 miljoen
5Frans280 miljoen
6Arabisch274 miljoen
7Bengali265 miljoen
8Russisch258 miljoen
9Portugees234 miljoen
10Indonesisch199 miljoen

*Bron: https://www.ethnologue.com/guides/ethnologue200 – 26/08/2019

Welke vreemde talen spreek jij uit de top 10 meest gesproken talen?

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *