wat te doen als het regent
Leven als mama

Wat te doen als het regent met de kids? 10 tips!

Waar in Nederland kids eind april vrij hebben tijdens de meivakantie, genieten ze in Spanje al eerder van een paasvakantie. De week van Goede Vrijdag en Paaszondag zijn kinderen vrij van school. Zoals de oudste bij ons thuis zegt: “Kijk mama, ik heb zoveel vakantie” (terwijl hij zijn 10 vingers in de lucht steekt). Voor kids zijn vrije dagen altijd heerlijk, alleen als ouder(s) is het misschien een uitdaging om te kijken wat je elke dag gaat doen. Helemaal als het regent en je kinderen nog wat kleiner zijn. Daarom hierbij: 10 tips wat te doen als het regent! In deze post ontdek je trouwens tips van diverse (mama)bloggers die inspirerende artikelen over activiteiten die je kunt doen als het regent hebben geschreven.

Wat te doen als het regent: thuis spelen

Je hoeft er niet altijd op uit te trekken om een leuke tijd te hebben. Ook thuis kun je allerlei activiteiten plannen om met de kids te doen. Niet alleen leuk als het regent, ook voor een lazy sunday thuis.
1. Mijn kids vinden het heel leuk om zich te verkleden en daarna hun gezicht te schminken. Pak de verkleedkleren dus uit de kast en tover iedereen om in een ander persoon.
2. Ook een hut bouwen is een hele belevenis voor kinderen. Ik gooi een groot laken over de eettafel, zet een lampje in de hut en de kids vinden het prachtig! Ze kruipen in en uit de hut, slepen hun speelgoed er mee naartoe en krijgen geen genoeg van kiekeboe spelen.
3. Houden je kinderen, net als die van mij, van bakken en koken? Ga dan eens samen de keuken in om een lekkere taart te bakken of een heerlijke maaltijd. Laat ze vooral meehelpen, zodat ze daarna vol trots het eindresultaat kunnen tonen.
4. Organiseer een picknick midden in de kamer! Schuif de meubels aan de kant, leg een kleed op de grond, zet wat lekkers klaar en ga samen picknicken.
5. Je kunt thuis een minidisco of karaoke organiseren. Doe de gordijnen dicht, zet muziek op en verander je woonkamer in een disco waar volop gedanst en gezongen kan worden. Als je kinderen van zingen houden, kun je ook een karaokewedstrijd houden.

Lees ook de post van Mama duizendpoot die een leuke tip deelt voor het hutten bouwen.

wat te doen als het regent

Wat te doen als het regent: trek er op uit!

Heb je zin om eropuit te trekken? Doe je regenjas aan, trek je regenlaarzen aan, pak de paraplu en ga op pad. Waarheen? Hieronder vind je diverse tips voor activiteiten met kids. Onderweg kun je natuurlijk even lekker in de plassen stampen.
1. Een speciaal uitstapje tijdens een vakantie is een bezoekje aan de bioscoop. Eerder deelde ik al tips als je naar de bios met kids gaat.
2. Een kindervoorstelling in het lokale theater is ook een goede optie. Zo gaan wij het weekend naar een voorstelling van ´De 3 biggetjes en de boze wolf´ met live-muziek. Of kijk eens bij de shows van Woezel en Pip die voor kids vanaf 2 jaar geschikt zijn. Als je het programma bij jouw lokale theater opvraagt, ontdek je snel of er leuke voorstellingen voor kinderen zijn om te bezoeken.
3. Ga lekker zwemmen. Bezoek het lokale zwembad voor plezier in het water. Misschien zit er zelfs wel een subtropisch zwemparadijs bij jou in de buurt waar kinderen vol plezier van de glijbaan kunnen glijden. Nog een voordeel: na het zwemmen zijn kinderen normaal gesproken helemaal bekaf waardoor je de rest van de middag geen kind aan ze hebt 😉
4. Breng een bezoek aan een kindvriendelijk museum. En het blijkt dat er een groot aanbod in Nederland is. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Nijntje Museum in Utrecht? Of NEMO in Amsterdam? Voor het schrijven van deze post dacht ik eigenlijk dat musea niet erg geschikt zijn voor kids, maar na de vele tips van mijn medebloggers blijkt dat ik het verkeerd had. En ze zitten verspreid door het hele land, zodat er vast ook een museum niet ver bij jou vandaan te vinden is. Via de volgende links kun je meer lezen over musea die heel geschikt zijn om met kinderen (van allerlei leeftijden) te bezoeken.

*Marstyle over het Nijntje museum in Utrecht
*Webkonijn over de Tuin van Kina in Gent
*Vrouwwatbenjemooi over Corpus in Leiden
*Sereypaul over het natuurmuseum fryslan
*Jajofotografie over het Doe Museum in Veendam
*Gezinopreis geeft tips voor diverse musea voor peuters

5. Je kunt ook een indoor pretpark bezoeken als je op zoek bent naar wat te doen als het regent. In de meeste plaatsen is er wel een indoor speelparadijs te vinden waar kids zich kunnen vermaken in de ballenbakken. En waar ze over allerlei speeltoestellen kunnen klimmen en klauteren. Ook zijn er pretparken die binnen gebouwd zijn en waar je met je kids je kunt vermaken. De onderstaande bloggers vertellen je graag meer over een aantal van deze parken.

*Maudgeniet vertelt over een dagje Plopsa Indoor in Coevorden
*Op Thuisleven lees je over de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest
*Lievelyne beschrijft Saraland in Limburg

Wat zijn jouw tips met de kids voor wat te doen als het regent?

9 Comments

 • Jeanine

  Wat leuk dat je mijn tip hebt meegenomen in je blog. Dank je wel daarvoor.

  Leuke dingen komen er naar voren zo.

  Groetjes Jeanine.

 • Frederique

  Haha ja er zijn echt heel veel leuke musea voor kinderen en niet alleen de meest voor de hand liggende hoor. Ik neem mijn kids al sinds klein af aan naar veel verschillende musea mee en het zou je verbazen waar ze allemaal de lol van in kunnen zien. Een van hun favo musea tot nu toe was een sculptuur museum in Kroatië. Ze deden alle beelden na en fotografeerden elkaar naast ‘hun’ beeld. Ik kreeg ze er niet meer weg 🙂

 • Nadia

  Wat leuk! Wij gaan vaak naar Ballorig als meneer zijn energie kwijt moet en het slecht weer is… Het is echt een buitenspeelkind dus bij veel regen stroomt zijn energie echt over.

 • Blog & Beauty

  Handige tips geef je in dit artikel. Wij vermaken ons eigenlijk ook altijd wel als het regent. Lekker binnen en leuke dingetjes in elkaar knutselen vind mijn meisje heerlijk.

 • Mieke | Miek's Mind

  Altijd handig voor de mama’s en papa’s deze tips. Ik heb geen kinderen dus voor mij Netflix met regen haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *