gran canaria voor beginners
Reizen,  Spanje

Gran Canaria voor beginners

Gran Canaria – het perfecte eiland als je even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur om te genieten van zon, lekker eten en natuur & cultuur. Wist je dat jaarlijks maar liefst zo’n 3,3 miljoen toeristen het eiland aandoen? Tijd dus om informatie over Gran Canaria op een rijtje te zetten. Of zoals ik het ook wel noem: Gran Canaria voor beginners. Ontdek onder andere de beste plaatsen op het eiland om te bezoeken en te overnachten!

Gran Canaria voor beginners: algemene informatie

Waar vind je Gran Canaria eigenlijk? Gran Canaria maakt onderdeel uit van de Canarische eilanden, een eilandengroep ter hoogte van Marokko (Afrika is ongeveer 150 km van Gran Canaria verwijderd). Het is één van de grotere eilanden met een diameter van 50 km. De eilanden zijn een Spaanse provincie. Er wordt op het eiland Spaans gesproken en je kunt er gewoon met de euro betalen. En het hele jaar door geniet je er van een warm en zonnig, subtropisch klimaat. Het zeewater heeft eigenlijk altijd een temperatuur van 19-24 graden, hoe heerlijk is dat! De eilanden zijn de toppen van onderzeese bergen. Onderzeese vulkanische activiteiten hebben er namelijk voor gezorgd dat de eilanden zijn ontstaan. Leuk om te weten: Gran Canaria is niet naar de kanarievogel vernoemd, de vogel is juist naar het eiland vernoemd omdat hij daar in het wild voorkomt.

Waarom is het leuk om het eiland te bezoeken? En waar moet je zijn voor overnachten op Gran Canaria?

Overnachten op Gran Canaria

De mogelijkheden om te overnachten op Gran Canaria zijn heel divers. De meeste toeristen die op het eiland verblijven gaan naar het zuiden. Het toeristengebied in het zuiden wordt ook wel de Costa Canaria genoemd. En populaire kustplaatsen zoals Puerto de Mogán, Maspalomas en San Agustín mogen gedurende het jaar vele toeristen ontvangen. In deze badplaatsen vind je een grote hoeveelheid aan toeristen complexen van hotels en appartementen. Als je op zoek bent naar een hotel in authentieke Canarische bouwstijl moet je zeker het Lopesan Costa Meloneras resort eens bekijken in de kustplaats Meloneras. Geniet van alle faciliteiten die hier geboden worden, zoals een tropische tuin, diverse zwembaden en een luxe wellnesscenter. Ook met kinderen kun je hier heel goed op vakantie gaan. Er zijn namelijk uitgebreide kinderfaciliteiten te vinden. Wil je liever een ander deel van het eiland bezoeken? Dat kan natuurlijk ook. In het binnenland van Gran Canaria vind je voornamelijk kleinschalige hotels en bijvoorbeeld ecotoerisme. In de hoofdstad Las Palmas in het noorden van het eiland kom je veelal zakelijke hotels tegen, aangezien hier een groot aantal zakelijke bezoekers komt. Dit doordat de haven van Las Palmas als belangrijkste doorvoerhaven van Spanje dient.

overnachten op gran canaria

Doen op Gran Canaria

Gran Canaria biedt een veelheid aan activiteiten die je kunt doen op het eiland. Watersporten schieten je waarschijnlijk tegelijk te binnen.  Vergeet echter ook niet het biosfeerreservaat dat je kunt bezoeken. Verder zijn er allerlei dorpjes meer dan de moeite van het bezoeken waard. Zoals Puerto de Mogán dat ook wel het ´Venetië van het Zuiden´ wordt genoemd en Artenara waar je grotwoningen kunt bekijken. Het eiland heeft ook een ´route van uitkijkpunten´ uitgezet, waarbij je over het eiland wordt geleid om alle bijzondere, verborgen plekken van het eiland te ontdekken. En natuurlijk is Gran Canaria bij uitstek een eiland om te relaxen. Je vindt er diverse wellness centra en kuuroorden. Aloë Vera zal bij vele behandelingen centraal staan. Deze plant groeit namelijk heel goed met het klimaat en op de bodem van Gran Canaria. Specialisten uit de gezondheidssector noemen de Aloë Vera van dit eiland de zuiverste Aloë Vera die er bestaat.

Gran Canaria is een eiland waar van alles te doen en te beleven valt. En dat bij een heerlijke temperatuur. Een echte aanrader voor een vakantie dus. Ben jij wel eens op Gran Canaria geweest? Of staat dit toevallig nog op je bucketlist reizen?

disclaimer

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *