sneeuwpret
Reistips,  Reizen

Sneeuwpret met kinderen

Ondanks dat ik echt een zonliefhebber ben, proberen we elk jaar ook naar de sneeuw te gaan. De kids vinden het heerlijk om sneeuwpoppen te maken. Of ´Olafs´ zoals zij zeggen. (NB. Voor wie niet bekend is met ´Frozen´, dit is de sneeuwpop uit de films.) Nu is naar de sneeuw gaan met kids wel wat anders dan met alleen volwassenen. De hele dag over de pistes skiën en daarna gelijk door naar de après-ski zit er vaak niet bij in. Wil je ook naar de sneeuw met kinderen? Hoe zorg je voor sneeuwpret voor het hele gezin? Graag zet ik een aantal tips op een rij!

Tips voor sneeuwpret

Voorbereiding

  • Het begint natuurlijk met het uitzoeken van de plek waar je heen gaat. Wij hebben het geluk dat we niet ver hoeven te rijden om bijvoorbeeld in Andorra of de Pyreneeën te kunnen genieten van sneeuw. We zoeken hierbij wel naar een kindvriendelijk gebied. Een plek waar bijvoorbeeld een heuvel is voor de kids om vanaf te sleeën of waar activiteiten voor kinderen worden georganiseerd.
  • Laat kinderen in hun eigen tempo de sneeuw ontdekken. Voorkom dat ze teveel gepushed worden, waardoor ze helemaal geen sneeuwpret meer beleven. Bij ons is vooral de kleine meid gesteld op haar eigen ritme in de sneeuw. Waar de oudste gelijk begint rond te rennen en een sneeuwballengevecht start, wil de jongste eerst wennen aan de kou en de nieuwe omgeving. Zodra de angst voor de sneeuw over is, kunnen kids zich steeds meer overgeven en vooral genieten!
sneeuwpret

Sneeuwpret ter plaatse

  • Heb je zin om zelf te skiën of snowboarden? Kijk dan of je onder de volwassenen een rooster kunt maken om dit af te wisselen. Terwijl de één van de piste afraast, speelt iemand anders met de kinderen in de sneeuw. Zo kun je toch van de lange latten genieten.
  • Als je jouw kinderen wilt leren skiën, is het aan te raden om dit door een professionele leraar te laten doen. Ook al kun je zelf skieën, vaak beschikken we niet over de kennis en vaardigheden die professionals hebben als het gaat om het leren van kids. Dus als je wilt dat je kind snel en goed leert skiën, is een klasje (of privé leraar) het advies.
  • Zorg natuurlijk voor de juiste kleding. Net als volwassenen, moeten ook kinderen goed beschermd gaan. Je wilt tenslotte voorkomen dat ze kou leiden en hierdoor een afkeer van de sneeuw krijgen. Houd bij het uitzoeken rekening met de mogelijkheid om te bewegen. Kinderen willen natuurlijk rondrennen en moeten zich gemakkelijk voelen in de kleding. Zoek een uitrusting die aan de ene kant de kou buiten houdt en aan de andere kant ademend is.
  • Vergeet de bescherming niet. Denk hierbij aan zonnebrandcrème voor de huid die niet bedekt wordt, lippenbalsem om gescheurde lippen te voorkomen en bijvoorbeeld een zonnebril om de ogen tegen de zon te beschermen. Dit bevordert niet alleen de sneeuwpret van de kids, ook voor volwassenen is deze bescherming onmisbaar.

Wij zijn een nieuwe trip naar de sneeuw voor dit jaar al aan het plannen. Heb jij nog tips voor sneeuwpret met kids? Ik hoor ze natuurlijk graag zodat we er profijt van kunnen hebben. Zo ga je voorbereid op vakantie of genieten van een dagje sneeuwpret!

2 Comments

  • Amy

    Super leuk om kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met sneeuw en skiën. Daar gaan ze ongetwijfeld nog veel plezier aan beleven als ze ouder zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *