dingen die moeders doen
Leven als mama

Vieze dingen die moeders doen

Vriendlief kijkt me wel eens verbaast aan als ik een afgelebberd koekje van de kids opeet. Ach ja, er zijn weinig dingen in relatie tot mijn kinderen die ik echt vies vind. Natuurlijk, van een poepluier vol diarree krijg ik geen grote glimlach op mijn gezicht. Maar ik zal eerlijk toegeven dat er dingen zijn, waar anderen misschien hun wenkbrauwen voor optrekken, die voor mij normaal geworden zijn. Zaken waarvan ik denk dat het dingen die moeders doen zijn. Graag zet ik een aantal voorbeelden op een rijtje. Laat je me weten of jij als moeder dit ook doet?

Dingen die moeders doen: afgelebberd eten opeten

Zoals gezegd kan ik afgelebberd eten van mijn kids zonder blikken of blozen opeten. Zijn dat dingen die moeders doen of is het ook een vaders ding? Mijn vriend doet het echt niet. Maar ik stop een half opgegeten koekje, een chippie die aan de kleding is blijven plakken of restje yoghurt zonder probleem in mijn mond.

Spuug met blote handen opvangen

De oudste was een paar maanden toen we bij vrienden op bezoek gingen. En na een ritje in de auto was zoonlief zo misselijk geworden dat hij net binnen moest overgeven. Ik vergeet nooit meer dat mijn vriendinnetje zonder problemen haar handen uitstak om de spuug op te vangen. Nu ik zelf de nodige ervaring als mama heb opgedaan, moet ik zeggen dat ook ik nu als reflex mijn handen uitsteek als één van de kids moet overgeven. Het is niet het fijnst om te doen, maar ja, het is één van die dingen die moeders doen.

Neus van kids met handen schoonmaken

Waar zijn die tissues als je ze nodig hebt? Een snottebel wacht echt niet tot ik de kamer rond gezocht hebt naar een zakdoekje. Dus ja, af en toe veeg ik snot met mijn handen weg. Die ik vervolgens aan mijn spijkerbroek afveeg als ik niet in de buurt ben van een kraan om mijn handen te wassen. Oeps…. Ik kan trouwens ook snotjes gewoon met mijn vingers uit de neus halen als ik geen tissue bij de hand heb.

dingen die moeders doen

Dingen die moeders doen: ruiken wat het is

Soms loopt één van de kinderen voorbij en ruiken ze niet op hun best. Aan de kleding ruiken of de broek opentrekken om aan de kont te ruiken zijn voor mij niet vreemd. Want ja, is het nu spuug, plas of poep wat ik ruik? Het zijn denk ik van die dingen die moeders doen om te weten wat ze moeten verschonen; alleen een luier of de hele outfit.

Eigen spuug gebruiken om het gezicht schoon te maken

Natuurlijk probeer ik voor we ´s morgens naar school gaan om gezichten en handen te wassen. Maar het komt wel eens voor dat we op straat lopen en de kids toch nog iets vies om hun mond hebben zitten. Ik kan dan zonder problemen met mijn vinger met eigen spuug hun gezicht schoonmaken.

Met kleren vol vlekken naar mijn werk gaan

Toen ik nog geen kinderen had, dacht ik bij mijn mama-vriendinnen die een shirt met vlekken aanhadden dat ze die toch wel even hadden kunnen verschonen. Nu weet ik dat het echt niet altijd mogelijk is om steeds met schone kleren op je werk aan te komen. Soms sta ik op het punt om de deur uit te gaan en krijg ik een knuffel met handen vol met chocola. Ook ben ik wel eens met een shirt met melkvlekken ´s morgens weggegaan. En ja, met tijdnood en een wasmand vol met vieze kleren moet dat ene bloesje dus echt nog de hele dag mee.

Welke vieze dingen die moeders doen kan jij van je lijstje afstrepen? En wat kan je nog toevoegen aan mijn opsomming?

One Comment

  • Sherry

    Herkenbaar geschreven. Mijn moeder en oma aten ook altijd mijn restjes op, totdat ik leerde dat ik geen eten mocht verspillen.
    Ik denk dat de meeste dingen die je genoemd hebt bijna alle moeders doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *