duitsland vakantieland
Europa,  Reizen

Vakantieland Duitsland: ontdek bijzondere tips!

Wat is jouw favoriete vakantieland in Europa? Voor velen zal het antwoord daarop Duitsland zijn. Zelf ben ik meerdere malen in Duitsland op bezoek geweest. Toen ik jong was ging ik vaak een dagje uit, net over de grens met Nederland, met mijn opa en oma die vlakbij Arnhem woonden. En in mijn twintiger jaren ben ik met een goede vriend naar Berlijn geweest. Ook voor werk ben ik zeker wel eens in Duitsland geweest. Ik ben alleen nog nooit in een kleinere plaats of een natuurgebied geweest. Misschien een plek die niet zo heel bekend is, maar evengoed een aanrader om te bezoeken. Zijn die er? Ik ging op onderzoek uit.

Duitsland als vakantieland

Dat Duitsland een geliefd vakantieland is, kan natuurlijk komen doordat het land van onze Oosterburen zo snel en makkelijk te bereiken is. Maar het zou te makkelijk zijn om te zeggen dat dit alleen daardoor komt. Duitsland heeft voor toeristen met verschillende behoeften ook gewoon heel veel te bieden. Zo kent Duitsland ten eerste verspreid over het land fraaie kleine en grote natuurgebieden. Ook op cultureel gebied is het evenwel een zeer interessant land, met de aanwezigheid van zowel gemoedelijke en authentieke plaatsen als grotere steden die dikwijls een wat meer moderne signatuur hebben.

Wat zijn nu aanraders voor een (mini)vakantie naar Duitsland? Graag deel ik drie tips waar elke Duitsland-liefhebber wel wat mee kan.

op vakantie in duitsland

Heidelberg: oude stad aan de rivier

Laat ik beginnen met de gemoedelijke kleine stad Heidelberg in de deelstaat Baden-Württemberg. Heidelberg is een redelijk kleine stad (met zo’n 160.000 inwoners) aan de rivier de Neckar. Je vindt deze plaats in het noorden van de deelstaat Baden-Württemberg, vlakbij de wat grotere stad Mannheim. Heidelberg is een heel oude stad die in de loop van de eeuwen gelukkig goed bewaard is gebleven. Daarnaast staat het bij uitstek bekend als een universiteitsstad. Iets dat de uitstraling en de sfeer van deze plaats zeker ten goede komt.

Laat ik zeker niet vergeten te vermelden dat deze stad een sprookjesachtig aspect heeft. Een lieflijk marktplein en prachtig gelegen aan de rivier en aan de voet van groene heuvels, kun je hier als koppel ook heen voor een romantisch weekendje weg. Op de top van een van die heuvels vind je het ontzagwekkende Kasteel van Heidelberg. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Leipzig: mix tussen oud en nieuw

De stad Leipzig is van een heel andere orde dan Heidelberg. Voor Leipzig moet je vanuit Nederland ook wel een stukje verder reizen: het ligt in de deelstaat Saksen in het voormalige Oost-Duitsland. Sowieso is Leipzig een stad met een veelbewogen geschiedenis. Zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog als in de communistische periode erna kreeg het namelijk zwaar te verduren. Wel is het historische centrum na de oorlog gelukkig weer op een fraaie manier opgebouwd. Zodoende biedt Leipzig een mooie mix tussen modern en authentiek. Daarnaast kun je in deze grote stad (met meer dan een half miljoen inwoners) diverse museums bezoeken en je vergapen aan indrukwekkende bouwwerken.

duitsland vakantieland

Noordrijn-Westfalen: voor liefhebbers van grote steden

Wie het liever wat dichterbij zoekt zou uitstekend een vakantie kunnen doorbrengen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Vanuit Nederland bereik je deze deelstaat rechtstreeks vanuit Gelderland en Limburg. Zo hoef je ook na je vakantie geen dagenlang te rijden en ben je sneller weer thuis. Noordrijn-Westfalen staat vooral bekend om de vele grote steden die hier liggen (en die deel uitmaken van het Ruhrgebiet en Rheinland). Zo vind je hier onder meer Keulen, Düsseldorf en Dortmund. Maar ook qua natuur heeft deze deelstaat voldoende te bieden. Het natuurgebied dat wellicht het meest tot de verbeelding spreekt is het prachtige Sauerland, dat een klein stukje ten zuidoosten van Dortmund begint.

Ben jij wel eens in Duitsland op vakantie geweest? En wat is volgens jou een echte aanrader om hier te bezoeken? Laat het vooral weten!

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *