leukste spaanse namen 2022
Leven als mama

De leukste Spaanse namen voor 2022

Als je in verwachting bent, is één van de belangrijkste keuzes die je moet maken de naam voor je kleintje. Wat jij kiest, draagt je baby namelijk zijn hele leven mee. Sommigen weten al van heel jongs af aan hoe hun kleine spruit gaat heten. Voor anderen is het een dilemma dat hoofdpijn oplevert en soms zelfs de nodige irritatie tussen ouders. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Of ben je gewoon benieuwd wat in Spanje populaire namen zijn? Ontdek hier de leukste Spaanse namen voor 2022!

Klassiek versus trends

Net als bij kleding en het interieur, kunnen ook namen in de mode zijn. Namen van bijvoorbeeld bekende voetballers of andere sporters, als ook acteurs en actrices kunnen ineens vaak opduiken gedurende een aantal jaar. En zo voor een trend zorgen. Daarnaast zul je ook klassiekers tegenkomen, namen die jaar na jaar populair zijn. Waar kies jij voor?

Spaanse namen voor een meisje

Als je een meisje verwacht, zijn volgens La Vanguardia, een Spaanse krant, verschillende namen in de mode in 2022.

Klassiekers zoals Lucía, sofia en Martina blijven populair.

Ook veelgehoorde Spaanse namen in 2022 zijn Alma, Carla, Daniela, Emma en Julia.

Spaanse namen voor jongens

In hetzelfde artikel wordt ook aangegeven wat voor jongens populaire namen worden.

Voor jongens zijn de namen Adrián, Alejandro, Álvaro, Daniel, Leo, Lucas, Manuel en Pablo in 2022 in de mode zijn.

Wil je liever voor een klassieker gaan? Dan blijven ook namen als Hugo, Mateo en Martin veelgehoord.

Zoek je trouwens iets exotischer? Enzo, met een oorsprong in Italië, Olivier en Thiago (veelgehoord in Brazilië en Portugal) zullen ook aan populariteit winnen als het gaat om Spaanse namen voor jongens.

leukste spaanse namen

Wat zijn de meest gebruikte namen?

In Spanje

Volgens gegevens van het Spaanse Nationaal Instituut voor Statistieken (INE) zijn de meest gebruikte Spaanse namen twee absolute klassiekers. Wat deze namen zijn die vele honderden duizenden mensen in Spanje dragen?

  • Antonio voor jongens
  • Maria Carmen voor meisjes

In Catalunya

In de verschillende regio’s kom je andere namen tegen die de lijst met veelgebruikte Spaanse namen aanvoeren. Voor Catalunya is Marc de meest gebruikte naam voor jongens, terwijl Julia voor meisjes onverminderd populair blijft.

Wil je je kleintje ook een Spaanse naam geven die in 2022 in de mode is? Kijk dan eens naar bovenstaande namen. Heb je jouw favoriete Spaanse naam voor jouw kleintje uitgezocht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *