shoppen in barcelona
Barcelona,  Reizen

Shoppen in Barcelona

Volgens mij kent iedereen de Spaanse merken Zara en Mango wel. Als je wilt shoppen in Barcelona zijn er echter ook andere leuke, lokale merken in de winkelstraat te vinden. Merken die meer dan het ontdekken waard zijn. Daarom in deze post: mijn Barcelona shoppen tips van winkels die je niet mag overslaan als je in de stad bent. Merken en winkels die ontstaan zijn in Barcelona! In dit digitale tijdperk kun je trouwens ook online alvast een voorproefje nemen van al het moois dat zij bieden.

Desigual Barcelona

Een merk dat in 1984 in Barcelona geboren is en ondertussen wereldwijd bekend staat, is Desigual. Desigual laat zich voor haar ontwerpen inspireren door het unieke van ieder mens. En dat tovert zich om in (vaak) kleurrijke unieke kledingstukken en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. Tip! Je vindt dit merk ook in Nederland, alleen zijn de prijzen (vaak) hoger dan in Barcelona. Mocht je dus iets leuks op het oog hebben, stap dan zeker één van de winkels in het centrum van Barcelona binnen. Je hoeft niet lang te zoeken, want op bijna elke straathoek vind je een Desigual shop.

desigual shoppen in barelona

Systemaction

Vrouwelijke, comfortabele kledingstukken met een mediterrane look. Dat is de kleding die je bij het merk Systemaction vindt. De eerste winkel werd in 1986 in ´Barrio Gotico´ geopend en sindsdien is het merk uitgegroeid tot een lokale bekendheid. Kwaliteit van gebruikte stoffen en garen staat voorop en bijna alle kleding wordt in Barcelona en Spanje geproduceerd. Je vindt hier trouwens geen felgekleurde kleding, maar natuurlijke tinten en materialen staan centraal.
Meer informatie: systemaction.es

FC Barcelona stores

Als je op lokale merken in Barcelona in Google zoekt, verschijnen als eerste zoekresultaten FC Barcelona. Dit merk mag dus niet ontbreken in het rijtje met lokale merken om te shoppen in Barcelona. In het centrum vind je verschillende flagship stores waar je natuurlijk je eigen gepersonaliseerde tenu kunt kopen. Laat je de naam van jouw favoriete speler of juist je eigen naam op het shirt drukken? Maar ook schoenen, sokken en handdoeken bijvoorbeeld behoren tot het assortiment. Alles natuurlijk in de kleuren van FC Barca en voorzien van het logo.

Moritz Barcelona

Moritz is dan wel geen kledingmerk, maar is wel ontstaan in Barcelona. De Spaanse Louis Moritz lanceerde in 1856 in de wijk Raval in Barcelona een nieuw biertje: Moritz. En nu, meer dan 160 jaar later kun je hier nog steeds van genieten. Op de meeste terrassen, in bars en restaurants kun je om dit merk vragen. Moritz original is een licht goud bier met een wit schuim. Het heeft een zachte, frisse smaak en wordt geparfumeerd met saaz-hopbloemen. Tip: in het centrum van Barcelona is `La Fàbrica Moritz´ te vinden. Zoals ze zelf zeggen is het een speeltuin voor bierliefhebbers. Je vindt hier alles waar het merk voor staat. Zo kun je natuurlijk zien hoe het bier gebrouwen wordt en in het restaurantgedeelte van een koel biertje genieten met een bijpassend gerecht.
Meer informatie: moritz.com 

barcelona uitverkoop

Barcelona uitverkoop

Tot slot nog een tip. In Spanje zijn van oudsher twee data belangrijk als het gaat om de uitverkoop: 7 januari (na de feestdagen) en 1 juli (bij de start van de zomer). Er wordt twee keer per jaar een grote sale (rebajas in het Spaans) gehouden waar alle winkels aan mee doen. De kortingen die geboden worden lopen vaak op tot wel 70%. De eerste dag dat de Barcelona uitverkoop start, zul je overvolle winkels tegenkomen. De meeste mensen gaan namelijk gelijk deze eerste dag shoppen in Barcelona om te voorkomen dat veel producten op een later moment niet meer beschikbaar zijn. Tegenwoordig zie je in de winkels wel iets meer tussentijdse sales. Maar de twee grote momenten voor de uitverkoop blijven nog steeds belangrijk. Mocht je dus in Barcelona, of in Spanje, zijn rond deze dagen, en heb je nog iets nieuws nodig? Wacht dan zeker even tot de uitverkoop begint.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *