groene badkamer
Duurzaam leven,  Lifestyle tips

Groene badkamer inspiratie

Bij een groene badkamer denk je misschien aan een badkamer in de kleur groen. Maar voor mij is het juist een duurzame badkamer waar je op een milieubewuste manier kunt genieten van het nemen van een bad of een douche. Is jouw badkamer aan vernieuwing toe? Of wil je weten hoe je een eco badkamer kunt creëren, wel of niet in groen? Ontdek hier allerlei tips en inspiratie!

Duurzame badkamermeubels

In je badkamer heb je waarschijnlijk een badkamermeubel staan. Bijvoorbeeld om je toiletspullen in te bewaren. Om je badkamer om te toveren zonder een grote verbouwing kun je ervoor kiezen om dit meubel te vervangen. Bijvoorbeeld voor een eiken badkamermeubel. Een houten badkamermeubel van gecertificeerd hout past perfect in een groene badkamer. Het staat niet alleen sjiek, je zorgt ook gelijk voor extra opbergruimte.

Gebruik planten in je badkamer

Het is misschien niet de eerste ruimte in je woning waar je aan denkt om planten te gebruiken. Maar in een groene badkamer mogen planten natuurlijk niet ontbreken. En er zijn zeker planten die het in deze ruimte goed doen. Zij hebben geen zonlicht nodig, houden van hoge temperaturen en de luchtvochtigheid uit de badkamer is heel goed voor hun bladeren.

Kies bijvoorbeeld voor een varen, een lepelplant of hang een Aloe Vera plant aan het plafond. Als je meer kleur wenst in je groene badkamer, kun je hier ook een orchidee zetten of een vaas met bloemen.

groene badkamer

Groene wanden

Als je echt een groene badkamer wilt maken, kun je ook denken aan groene wanden. Wist je dat de kleur groen rust en ontspanning uitstraalt? De perfecte kleur dus voor de badkamer. Het geeft je ook het gevoel alsof je je midden in de natuur bevindt. Kies bijvoorbeeld voor groene tegels in de doucheruimte. Of behang één wand met een speciaal fotobehang dat geschikt is voor gebruik in een vochtige ruimte. Natuurlijk kies je dan voor een foto van een groene omgeving voor een wow-effect.

Groen accent toevoegen

Wil je het iets subtieler aanpakken in je groene badkamer? Denk dan aan groene accessoires, zoals een zeeppompje, handdoeken of een plantenprint douchegordijn. Of ga voor één eyecatcher met bijvoorbeeld een groen toilet of een groene waskom.
Je kunt de kleur groen trouwens heel goed combineren met andere kleuren, zoals goud, marmer, nikken of beton. Dus welke kleur je ook kiest voor de muren en de rest van de inrichting van je badkamer, een groen accent past eigenlijk altijd.

Duurzaam groen toilet

Je kunt trouwens niet alleen een eco badkamer maken. Denk ook eens aan een duurzaam toilet. Hierbij past natuurlijk een mooi toiletmeubel van duurzame materialen. En ook deze ruimte kun je groen inrichten met bijvoorbeeld planten en mooie muurtegels.

Vergeet tot slot een waterbesparende douchekop of kraan niet in je groene badkamer. Goed voor het milieu en jouw portemonnee omdat je minder water zult verbruiken. Ben je op zoek naar meer tips om een duurzame badkamer te maken bij jou thuis? Mis dan deze post niet.

logodisclaimer

Bronvermelding foto´s: Van Heck badkamers

2 Comments

  • Lindaschrijfthetop

    Wat een goede tips, begin volgend jaar krijgt onze badkamer een make-over. De planten tip gaan we zeker meenemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *