keuken verbouwen
Lifestyle tips

Tips voor een keuken verbouwen

Bij ons thuis is het manlief die meestal kookt. Als je mij in de keuken ziet staan is het eerder om een lekkere taart te bakken dan een uitgebreide maaltijd. Ondanks dat ik minder in de keuken te vinden ben, vind ik het wel belangrijk om een fijne keuken te hebben. Luxe keukens zijn dan een aanrader, met voldoende kastjes en la’s heeft voor alle keukenspullen. En waar je ruimte hebt om te snijden, te koken en de vuile vaat kwijt te kunnen.

Toen wij onze nieuwe flat betrokken, besloten we de keuken helemaal te veranderen. We wilden namelijk graag een kookeiland laten maken. Nu was het alleen veel meer werk dan we vooraf dachten om de keuken te verbouwen. Niet alleen het uitdenken van het ontwerp, ook het slopen van de oude keuken en het plaatsen van de nieuwe keuken, neemt veel tijd in beslag. Wil jij ook je keuken verbouwen? Graag zet ik 5 tips voor een keuken verbouwen op een rij. Doe er je voordeel mee!

1.Keuken verbouwen: ken je ruimte

Het is belangrijk om vooraf goed de ruimte inzichtelijk te hebben waar je de keuken wilt plaatsen. Waar lopen de leidingen? Hoe lang kan het aanrechtblad maximaal zijn? Zijn er nog speciale zaken om rekening mee te houden? Door de ruimte te kennen, kun je een keuken op maat uitzoeken.

2. Weet wat je wilt

Als je voor een nieuwe keuken gaat kijken, zul je merken dat er ontzettend veel opties en mogelijkheden zijn. Ga je voor een eiken keuken of juist een strak witte keuken? Wil je veel ruimte om spullen op te bergen? Wil je inbouwapparatuur plaatsen of niet? Denk je over een kookeiland? Welke vorm heeft de keuken – recht of bijvoorbeeld met een hoek? Het is fijn als je vooraf al een beetje een idee hebt van wat je wilt. Zo voorkom je het gevoel te hebben te verdrinken in de vele opties. Het samenstellen van je ideale keuken wordt zo een stuk makkelijker.

keuken verbouwen

3. Maak een realistische planning

Door een planning te maken, zorg je voor structuur en overzicht. Je hebt zo helder wat er allemaal moet gebeuren en hoeveel tijd je hiervoor hebt. Een planning verschilt per verbouwing, maar hou rekening met het plannen van tijd voor het slopen van de oude keuken, de levertijd van producten, het installeren of mogelijk verplaatsen van elektra en leidingen, het plaatsen van de keuken en de afwerking zoals bijvoorbeeld kitten.

4. Woon comfortabel

Als je al in de woning bent als je de keuken gaat verbouwen, is het belangrijk dat je ook comfortabel blijft wonen. In ons geval hadden we onze oude flat nog om bijvoorbeeld te koken. En ´s avonds languit op de bank te ploffen om even bij te komen. Als je al in de woning zit, is het aan te raden de rest van de kamer te beschermen tegen bijvoorbeeld stof. Ook is het handig als je een plan maakt voor het eten. Je zult een tijdje niet kunnen koken, dus hoe los je dat op?

5. Blijf rustig

Ook al maak je een planning, er kunnen altijd onverwachte zaken voorkomen. In ons geval verplaatste de keukenspecialist de datum van het plaatsen gewoon een aantal dagen. Het klinkt als een open deur, maar blijf vooral rustig in zulke omstandigheden. Dat is alleen vaak makkelijker gezegd dan gedaan als je in de stress, drukte en puin van een keuken verbouwen zit. Je kunt ook vooraf uitgaan van het ergste, dan kan het achteraf alleen maar meevallen 🙂

Heb jij nog goede tips voor een keuken verbouwen? Deel ze vooral!

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *