kookboek voor jongeren
Barcelona life

Tapas kookboek voor jongeren

Ik ben eerlijk gezegd zelf niet een grote liefhebber van koken. Bakken, ja dat wel. Maar koken om een maaltijd op tafel te zetten is niet mijn grote hobby. Gelukkig heb ik een man die het wel leuk vindt om heerlijk te koken. En ook de kids vinden het erg gezellig om in de keuken te helpen. Ze zijn sinds kort ook helemaal weg van het de Spaanse versie van Masterchef Junior. Je weet wel, dat TV-programma waarin jonge kinderen in de keuken aan de slag gaan. Zelf zijn ze nog wat klein (4 en 5) om zelfstandig al een hele maaltijd te koken. Maar, het begin is er. En ze vinden het ook leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Dus toen ik hoorde over ´Ave Munde kookt toffe tapas´ werd ik direct enthousiast.

Tapas kookboek

Het eerste kookboek van Ave Munde kookt…. staat in het teken van tapas! Laten wij daar nou erg gek op zijn. De gerechten in het boek zijn afkomstig van chefs, moeders, buren en vrienden, waaronder de man van Silke, de auteur van het boek. Je vindt maar liefst 38 authentieke Spaanse tapas recepten in het boek. Naast vlees en visgerechten, worden er ook vegetarische en veganistische opties geboden. Het geheel is praktisch vormgegeven en kun je tot een driehoek vouwen. Zo kun je het kookboek makkelijk op het aanrechtblad zetten tijdens het koken. Oh, en de pagina’s zijn gelamineerd zodat ze niet scheuren en makkelijk schoon te maken zijn.

Ave Munde kookt…..

De Ave Munde kookt….. serie is van de hand van Silke van Loenen. Zij is Nederlands, maar woont in Madrid. Silke heeft een kookboek ontwikkeld dat speciaal gericht is op tieners en jong volwassenen. “Ik wilde graag een kookboek maken speciaal voor tieners. Boeken voor kinderen zijn vaak te kinderachtig. En de boeken voor volwassenen bieden niet altijd voldoende informatie voor onervaren koks om zelfstandig een gerecht te bereiden. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met dit kookboek.”, aldus Silke. Oke, mijn kids zijn dus eigenlijk nog iets te jong, maar zo hebben ze alvast een mooi kookboek als ze straks wat groter zijn.

ave mundo kookboek voor jongeren

Doe je mee? Bestel jouw kookboek voor jongeren

Silke heeft het kookboek helemaal afgerond, alleen wil ze dit natuurlijk ook graag laten drukken. Daarvoor is ze een crowdfunding gestart. Doe jij mee? Je kunt belangeloos een bedrag doneren om Silke te helpen bij haar project. Maar, nog leuker is het misschien als je straks ook een kookboek ontvangt. Je kunt nu namelijk alvast je boek bestellen. En pas als het doel behaald is, zul je ook daadwerkelijk betalen. Zo doneer je, en krijg je er een mooi kookboek voor terug. Wil je helemaal uitpakken? Dan kun je kiezen voor een kookboek in combinatie met bijvoorbeeld een kookschort. Wacht niet te lang, want de crowdfunding van Silke loopt tot en met 19 juni 2021. Ga nu naar kickstarter om meer over dit project te weten te komen.

Krijg jij ook zin om na het zien van dit kookboek voor jongeren met tapas je kids aan het koken te zetten? Dan kan jij daarna heerlijk genieten van hun kookkunsten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *